Tarihçi, yazar ve felsefeci Mehmet Niyazi Özdemir, yaklaşık 1 aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Özdemir, Acıbadem Koşuyolu Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Mehmet Niyazi Özdemir Türk Edebiyatına birçok eser kazandırmıştı.
CEZANESİ KARACAAHMET MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK
Özdemir'in cenazesinin yarın öğle vakti Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nden kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi. Adapazarı'nda 8 Nisan 1942'de doğan Özdemir. 1953'te Akyazı İlkokulu, 1957'de Haydarpaşa Lisesi, 1964'te ise İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Özdemir aynı zamanda Felsefe bölümünden de diploma aldı.
İlk makalesi 1967'de Milli Hareket dergisinde yayınlanan yazar, Türkiye, Babıalide Sabah, Gündüz, Muhalif ve Tercüman gazetelerinde yazdı. "Ölüm Daha Güzeldi" romanıyla 1982'de Türkiye Milli Kültür Vakfının "Yılın Romanı Ödülü"nü, 1999'da ise "Çanakkale Mahşeri" eseriyle "Türkiye Yazarlar Birliği Roman Ödülü"nü kazandı.
MEHMET NİYAZİ ÖZDEMİR KİMDİR?
Mehmet Niyazi Özdemir, 8 Nisan 1942'de Adapazarı'nda doğdu. 1953'te Akyazı İlkokulu, 1957'de Haydarpaşa Lisesi, 1964'te ise İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı zamanda Felsefe bölümünden de diploma aldı.İlk makalesi 1967'de Milli Hareket dergisinde yayınlanan yazar, Türkiye, Babıalide Sabah, Gündüz, Muhalif ve Tercüman gazetelerinde yazdı.1982 yılında "Ölüm Daha Güzeldi" romanıyla Türkiye Milli Kültür Vakfının "Yılın Romanı Ödülü"nü, 1999'da ise "Çanakkale Mahşeri" eseriyle "Türkiye Yazarlar Birliği Roman Ödülü"nü kazandı.
MEHMET NİYAZİ ÖZDEMİR'İN ESERLERİ
Romanları:
Varolmak Kavgası Roman
Bayram Hediyesi Hikâye
İki Dünya Arasında Roman
Yazılamamış Destanlar Hikâye
Çanakkale Mahşeri
Dâhiler ve Deliler
Daha Dün Yaşadılar Roman
Doğunun Ölümsüz Çocuğu
Yemen! Ah Yemen!
Düşünce kitapları:
Plevne Tarihi
İslam Devlet Felsefesi
Millet ve Milliyetçilik
Türk Devlet Felsefesi
Türkiye'nin Meseleleri-I
Türkiye'nin Meseleleri-II
Medeniyet Ülkesini Arıyor
Medeniyetimizin Analizi ve Geleceği
Millet ve Türk Milliyetçiliği
Türk Tarih Felsefesi