Son gelen bilgilere göre eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın büyük oğlu Yavuz Yılmaz'ın, Beykoz Konakları'ndaki evinde ölü bulunduğu iddia edildi. Bu gelişmelerin ardından Yavuz Yılmaz'ın ölüm nedeni merak edilirken ''Yavuz Yılmaz kimdir'' sorusunun yanıtı da araştırılmaya başladı. İlk belirlemelere göre Yılmaz'ın silahla intihar ettiği fakat ailesinden alınan bilgilere göre bir silahı olmadığı belirtildi. Peki eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz neden öldü, intihar mı etti? İşte detaylar...
Yavuz Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanı Mesut Yılmaz'ın oğludur. 1979 yılında doğmuştur. Yavuz Yılmaz'ın 7 Haziran 2015'te yapılan seçimlerde CHP'den milletvekilliği için adı geçmiş, ancak aday olamamıştır.
Bugün Beykoz'daki evinde ölü bulunan Mehmet Yavuz Yılmaz'ın evde çalışanları bir gün önce izne gönderdiği öğrenildi. Emniyet yetkilileri intihar şüphesi üzerinde duruyor.
Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın büyük oğlu Yavuz Yılmaz'ın, Beykoz Konakları'ndaki evinde ölü bulunduğu iddia edildi. Olay yerine giden polis ekipleri incelemelerini sürdürüyor. İlk belirlemelere göre Mehmet Yavuz Yılmaz'ın evinde intihar ettiği belirtiliyor. Mesut Yılmaz'ın oğlunun ölüm haberini yurtdışında öğrendiği belirtildi.
Aslen Rize Çayeli Çataldere/Cimil köyünden. 1947 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat1972-1974 yılları arasında Almanya'nın Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans çalışması yaptı. Bölümü'nden mezun oldu.
1975-1983 yılları arasında kimya, tekstil ve ulaştırma sektörlerinde, çeşitli özel şirketlerde yönetici olarak görev aldı. 1983 yılının Mayıs ayında kurulan Anavatan Partisi'nde kurucu üye ve Genel Başkan yardımcısı oldu. Aynı yıl Kasım ayında yapılan genel seçimde Rize Milletvekili seçildi.
Birinci Turgut Özal hükümetinde enformasyondan sorumlu devlet bakanlığına atandı ve hükümet sözcülüğü yaptı. 1986 yılında Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Bu dönemde Türkiye-Federal Almanya ve Türkiye-Yugoslavya Ekonomi Karma Komisyonları'nın başkanlığını yürüttü.
29 Kasım 1987 seçimlerinde yeniden Rize Milletvekili seçildi. İkinci Özal hükümetinde Dışişleri Bakanlığına atandı. Mesut Yılmaz, Yıldırım Akbulut Hükümeti'nde de üstlendiği bu görevden 20 Şubat 1990'da istifa etti.
15 Haziran 1991 tarihinde yapılan Anavatan Partisi Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığa seçildi. Kurduğu hükümet 5 Temmuz 1991 günü TBMM Genel Kurulu'nda güvenoyu aldı. 20 Ekim 1991 günü yapılan genel seçimlerden sonra Ana Muhalefet Partisi lideri olarak çalışmalarını sürdürdü.
Yılmaz, 24 Aralık 1995'te yapılan genel seçimler sonrası Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi tarafından oluşturulan 53.Hükümetin Başbakanı olarak görev yaptı. 20 Haziran 1997 tarihinde 55. Hükümeti kurmakla görevlendirildi. ANASOL-D hükümetinde Başbakanlık yaptı.
21. dönemde yine Rize'den milletvekili seçilen ve 18 Nisan seçimlerinden sonra DSP, MHP, ANAP koalisyonunda yer alan Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.
Partisinin 3 Kasım 2002 seçimlerinde aldığı oy oranı yüzünden görevinden istifa etti