İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan ve 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, itirafçı beyanlarıyla ismine ulaşılarak gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlık yasasından yararlanarak adli kontrolle serbest bırakılan eski polis memuru C.K. hakkında "silahlı terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
"İSTİHBARAT GRUBU" SOHBETLERİNDEN SORUMLU
İddianamede, İzmir'deki "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlık yasasından yararlanan eski polis memuru H.Y'nin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesindeki örgütsel faaliyetlerine ilişkin anlatımlarından yola çıkılarak düzenlenen operasyonlarda, FETÖ'nün emniyet içindeki yapılanmasını ortaya koyan, diğer soruşturmalara da kaynak ve örnek olacak nitelikte önemli bilgilere ulaşıldığı vurgulandı.
Sanık eski polis C.Y'ye de soruşturmanın bu kapsamda genişletilmesiyle ulaşıldığına dikkati çekilen iddianamede, itirafçı beyanları sonrası emniyet teşkilatı içinde kendisini gizleyen birçok kripto örgüt üyesinin tespit edildiği kaydedildi.
C.Y'nin ifadesinde FETÖ'nün İl Emniyet Müdürlüğü "istihbarat grubu" sohbetlerinden sorumlu olduğunu söylediği eski polis memuru O.Y'nin evinde arama yapıldığına işaret edilen iddianamede, yapılan bu aramalarda FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ışık tutacak önemli örgütsel dökümanların elde edildiğine işaret edildi.
ÜCRETSİZ İZİNLE PENSİLVANYA'YA GİTMİŞLER
İddianamede, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki yapılanmasında Türkiye'yi 6 büyük bölgeye ayırdığı, büyük bölgelerden sorumlu kişinin "genel müdür" olarak anıldığını, bunun hemen altında "genel sekreter", sonra "danışman", sonra "il müdürü", sonra "rehber" gibi sıfatların yer aldığı anlatıldı.
İddianamede, "genel sekreter" olarak anılan kişinin, "lise öğrencisi" diye adlandırılan polis memurlarından "Sayısal-A" olarak kodlanan örgüte bağlılığı en üst düzeyde polis memurlarını seçerek örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kalmış olduğu ABD'nin Pensilvanya eyaletine göndermekle görevli olduğu vurgulandı.
DÖRDERLİ GRUPLAR HALİNDE GÖREVLENDİRİLMİŞLER
Bu polislerin periyodik olarak 17-25 Aralık sürecinden önce iki ayda bir, sonrasında ise 3 ayda bir dörderli gruplar halinde örgüt elebaşı Gülen'in kalmış olduğu ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki ikametinin korunması ve bu şahsa yakın koruma yapılması için görevlendirildikleri ifade edilen iddianamede, polislerin kalacakları süre zarfı kadar ücretsiz izne ayrılmalarının sağlandığı, bu kişilerin ailelerine ise devletten aldığı para miktarı kadar maaş ödemesinin de yine örgüt tarafından "genel sekreter" olarak anılan kişi aracılığıyla yapıldığı kaydedildi.
İddianamede, "genel müdür" olarak anılan kişinin örgüt mensubu polislerden aylık olarak "himmet" adı altında para topladığı, örgüt mensupları ve örgüt mensubu olmayan şahıslarla ilgili yapılan fişleme belgelerinin de aynı kişide toplandığı belirtildi.