İzmir'de
'askeri casusluk' adıyla bilinen davada 2 yıl 2 ay hapis yatan, davanın 1 numaralı sanığı işadamı Bilgin Özkaynak, 13 milyon 250 bin liralık tazminat istemiyle dava açtı.
10 MİLYONU MANEVİ
İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne 10 Ağustos 2010'da gönderilen bir e-postada, üniversite öğrencisi kızları zengin kişilere veya üst düzey bürokratlara para karşılığı pazarlayan bir çete olduğu iddia edildi. Dönemin Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç'ın talimatıyla, çete elebaşısı olmakla suçlanan Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu kişiler takibe alındı. İzlemede, bazı muvazzaf askerlerin gizli askeri bilgi ve belgeleri sızdırdıklarının belirlendiği öne sürüldü. Süreçte 49'u muvazzaf asker toplam 93 kişi tutuklandı. Sanıklar için 2 yıl ile ömür boyu hapis arasında cezalar istendi. 3 yıl süren yargılamanın ardındansa 26 Şubat 2016'daki son duruşmada tüm sanıkların beraatine karar verildi. Davada 2 yıl 2 ay tutuklu kalan Bilgin Özkaynak, avukatı Muzaffer Sevgi Sakarya aracılığıyla, Maliye Hazinesi'ne karşı İstanbul Kartal Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 milyon lirası manevi, 13 milyon 250 bin lira tazminat istemiyle dava açtı.
'İSTENEN TUTAR ÇOK DEĞİL'
Avukat Sakarya dava dilekçesinde, "Müvekkilim bu dava ile tarifi imkânsız şekilde mağdur edilmiştir. Vatan haini muamelesi görmüştür. FETÖ kumpasının mağdurudur. İstenen tazminat, yaşananlarla ileride yaşayacakları düşünüldüğünde çok düşük kalmaktadır. O sebeple sebepsiz zenginleşme olarak değerlendirilemez" dedi.
ÜVEY OĞLU ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
İşadamı
Bilgin Özkaynak'ın üvey oğlu, 2010'da araç parkı yüzünden çıkan kavgada öldürülmüştü. Özkaynak, 1 numaralı sanık olduğu askeri casusluk kumpasında 2 yıl 2 ay hapis yattı.