Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra kültür, siyaset ve akademi dünyasından çok sayıda kişi ile merhum Yalçın'ın yakınları ve sevenleri de hazır bulundu.
Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazında saf tutan ve naaşın cenaze aracına taşınmasına kadar tabuta omuz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Yalçın'ın yakınları ile görüşerek başsağlığı dileğinde bulundu.
Prof. Dr. Süleyman Yalçın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Çanakkale'nin Eceabat ilçesinin Büyük Anafarta köyüne götürüldü.
Yalçın, dün tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çoklu organ yetmezliği dolayısıyla yaşamını yitirmişti.
SÜLEYMAN YALÇIN'IN ÖZGEÇMİŞİ
Prof. Dr. Süleyman Yalçın, 1926'da Çanakkale'de doğdu. İlk ve ortaokulu Çanakkale'de bitiren Yalçın, 1944'te Kabataş Lisesi'nden, 1950'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede asistanlık ve doçentliğini tamamlayan Yalçın, 1973-1988 arasında profesör olarak öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Prof. Dr. Yalçın, bir süre yurt dışında da görev yaptı.
Düşünce, sanat, edebiyat, kültür ve medeniyet merkezli birçok faaliyetin içinde yer alan Yalçın, yazar olarak Büyük Doğu dergisinde çıkan yazılarıyla tanındı. Aydınlar Ocağı Genel Başkanı olarak yazdığı yazılar ve yaptığı konuşmalarla dikkati çeken Yalçın, yazılarını Büyük Doğu (1956-59, 1972), Yeni İstiklal (1962-63), Kök (1981-82) ve Boğaziçi (1984-86) dergileri ile Orta Doğu (1974) ve Tercüman (1976-88) gazetelerinde yayımladı.