Gaziantep'te çoğunluğu akademisyen 18'i tutuklu 88 sanıklı FETÖ davasının iddianamesi, 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede itirafçı olan bir sanığın şu ifadeleri yer alıyor: Gülen'in onayı olmadan sivil, resmi ya da gayri resmi hiçbir adım atılmıyordu. Aylık toplantılarımızda her bölge kendi gündemini getirir, Gülen de, gündemle ilgili gerekli talimatlarını verirdi. Bu görüşmelerde bizim databank dediğimiz ve sekretarya görevi yapan, bilgisayar ve yazılım konularından iyi anlayan gençler vardı. Gülen'in talimatları, bu gençler tarafından arşivlenirdi. Talimatları ayrıca küçük not kağıtlarına yazardık ve ezberlerdik. Hatta yenilebilen kağıtlar var. Bu kağıtlar, tatbikat için, 'polis baskını var' denilerek bize yedirilirdi...
PARANIN YARISI ÖRGÜTE
Başka bir sanık ise örgütün, emniyet müdürlerine taltif vermek için üyelerden para topladığını anlatarak, "Taltifler yatırılmadan önce yetkili örgüt üyesi, müdürlerle görüşüp, kendisine yatırılacak taltif miktarını bildirir, ancak paranın yarısını himmet olarak örgüte vermesi talimatını verirdi. Onlar da, müdür seviyesine gelmiş oldukları için buna itiraz edemiyorlardı" dedi. Diğer bir tanık da örgüt üyesi kamu personeli tarafından usulsüz bir şekilde yapılan işlem sonucu alınan rüşvetin de "Haram olduğu" gerekçesiyle el sürmeden direkt örgüte aktarıldığını anlattı. Bir gizli tanık da "Gaziantep'te kaldığım 5.5 yıl boyunca temasta olduğum E.E. toplantı yapılacağını söyleyerek evimin anahtarını isteyip arka bahçede buluşmamızı söyledi. Anahtarı teslim ederken, elindeki 7-8 cep telefonunu bana verip, 'şu an evde askeri personel var. Bunlar da onların telefonu. Telefonları 1 saat arabanla gezdir' dedi. Ben de telefonları arabaya koyup, 1 saat şehirde dolaştım. Ayrılırken de 'hiçbir şey duymadın, görmedin' dedi" diye konuştu. İddianamede ayrıca, davanın tutuklu sanıklarından olan, 2012'de Gaziantep Üniversitesi'ndeki rektörlük ön seçimlerinde en yüksek oyu alan ancak dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmayan, Celalettin Camcı'nın diplomasının örgüt elebaşısı Gülen'in yeğeninin evinden çıktığına da yer verildi.
Bugüne kadar örgüt talimatlarının yazıldığı birçok not bulundu. Niğde'deki cezaevi isyanı planıyla ilgili not (altta) ve F. Gülen'in yeğeni M. Mazher Gülen'e gönderdiği not onlardan ikisi.