Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında "halkın siyasetçilerin bir araya gelerek demokrasi mitinginde birliktelik sergilemesini tüm halkın alkışlamasını" nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya, "Teröre karşı ortak tavrımız bu olmalı." dedi.
İnanç, etnik, yaşam tarzı eksenli farklılıkların teröre karşı ortak tavır takınmaya engel olmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Meydanlarda bütün partilerin bir araya gelmesi halkı çok mutlu etti ve halkın tümü bunu alkışlıyor. Biz de bundan çok memnunuz. Çünkü siyaset kavga değil, kardeşlik sanatıdır. Elbette görüşlerimiz farklıdır. Ama bir arada pekala yaşayabiliriz. tartışabiliriz de. Tıpkı evlerimizde yaşadığımız gibi. Tartışmalar olabilir ama bir arada yaşamayı bilmeliyiz. Bir arada olmalıyız, Farklılıklarımız olmalı, bu zenginlik ve temel dinamiktir. Neden halk çok memnun? Çünkü toplum çok gerilmişti, müthiş bir kutuplaşma vardı. Şimdi bu kutuplaşmayı attık üzerimizden." diye konuştu.
KILIÇDAROĞLU: CUMHURİYET TARİHİNİN EN KANLI DARBE GİRİŞİMİYDİ
'DEVLET BİZE 'ŞU CEMAATTENDİR, ŞU GEREKÇELERLE' DERSE GEREĞİNİ YAPARIZ'
Kılıçdaroğlu, FETÖ üyelerinin siyasi partilere de sızdığına dair söylemlerin bulunduğu, CHP'de de diğer partiler gibi böyle bir sızmanın olup olmadığı sorusuna da şöyle cevap verdi:
"Bizim bir istihbarat örgütümüz yok. Kim hangi cemaattendir bilme şansımız yok. Eğer devlet, hükümet bize 'şu cemaattendir, şu gerekçelerle' derse gereğini yaparız. Ama şimdilik böyle birşey yok..Bütün cemaatlere suçlu demek de doğru değil. Mücadeleyi hukukun üstünlüğü şeklinde yaparsanız problem yok zaten. Darbe girişimi içinde bulunmuşsa, cemaat olsun olmasın zaten gereğini yapmanız lazım, cezalandırılması lazım. Ama kurunun yanında yaşın da yanmaması lazım. Bir suçluyu yakalayalım derken masum bir insanı mağdur ederseniz faturası ağır olur."