Anayasa Mahkemesi, üyeler Alparslan Altan ile Erdal Tercan'ın FETÖ terör örgütü ile bağlantıları ortaya çıkınca raportörleri ve idari personelini incelemeye aldı. Yüksek Mahkeme'de yapılan araştırma sonunda; Yargıtay, Danıştay ve Adalet Bakanlığı gibi diğer kurumlardan gelen 13 Raportör, Mahkeme'nin kadrolu 1 raportör ve 7 raportör yardımcısı olmak üzere toplam 21 raportör kadrosundaki kişi FETÖ ile bağlantılı bulundu.
Mahkeme, diğer kurumlardan görevlendirme ile gelen 13 raportörünü ilgili kurumlara geri gönderirken, kendi kadrosundaki 1 raportör ile 7 raportör yardımcısını açığa aldı.
Mahkeme'deki görevlendirmelerine son verilerek asıl kadrolarının bulunduğu kurumlara geri gönderilen raportörlerin 8'inin gözaltına alındığı belirlendi.
Anayasa Mahkemesi'ndeki soruşturma sırasında raportörlerin yasa iptali davaları ile bireysel başvurularda Yüksek Mahkeme'yi yönlendirmeye çalıştıkları ancak üyelerin kararlarını kendi iradeleri ile oluşturdukları için sonuçlarda doğrudan belirleyici olamadıkları tespit edildi.
Yapılan çalışmada, Mahkeme'deki 56 personel de FETÖ ile bağlantılı olabileceği değerlendirilerek Kanun Hükmünde Kararname kapsamında açığa alındı. Açığa alınanlardan en dikkat çekenler, üç üyenin şoförleri oldu. Açığa alınanlar arasında, bazı üyelerin sekreterlerinin de olduğu belirtildi.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın yakın korumasının gözaltına alındığı iddia edildi ancak Mahkeme'den yapılan açıklamada, Başkanlığın yakın korumalarından gözaltına alınan kişi bulunmadığı kaydedildi.
Anayasa Mahkemesi'ne FETÖ operasyonu
'SON UMUTLARI ANAYASA MAHKEMESİ'