15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınan FETÖ mensubu Danıştay Tetkik Hâkimi Ebubekir Başel, FETÖ'nün yargı içinde "T tipi" yapılanma kurduğunu itiraf etti. Bu yapılanmanın bürokraside yeni bir durum yaratmayı hedeflediğini, FETÖ'ye uygun hareket olmayan kişilerin görevden alındıktan sonra yargı yoluyla geri dönmelerinin engellendiğini itiraf etti. Başel, ifadesinde şunları söyledi:
MAAŞIN YÜZDE 10'U FETÖ'YE...
Bölge İdare Mahkemesi imamı İbrahim Arslan, haftada bir gelir, evde sohbet yapardık. İbrahim Arslan bize yargı içinde nasıl davranacağımızı anlatıyordu. Onun talimatları doğrultusunda aynı evde kaldığım arkadaşlarla bile İdare Mahkemesi'nde arkadaş gibi davranmıyorduk. Staj boyunca Arslan'a maaşımızın yüzde 10'unu Fetullah Gülen ekibine veriyorduk.
TAŞRANIN 'T'Sİ...
Yargı teşkilatında yapılanma T1, T2, T3, T4 şeklinde yapılmıştı. Bu gruplaşma sicile göre yapılıyordu. Biz T3 grubundaki kişileri dahi tanımıyorduk. Yargı teşkilatında bir taşra bir de devre yapılanması vardır. Devre yapılanmasında yazın bir haftalık kamp yapılmaktadır. 'T' ibaresi taşra ifadesinden kaynaklanmaktadır.
Bizim konumuz bürokraside yeni bir durum yaratmak ve bunu engellemeye çalışan kişileri bertaraf etmektir. Bu harekete uygun olmayan kişilerin görevden alınması ve yeniden yargı yoluyla görevine geri dönmesi engelleniyordu. Ayrıca, görevden alınan hizmet içindeyse veya hizmete yardım ediyorsa mutlaka bunun lehine karar çıkarılmasına çalışılıyordu.
YARGI İÇİNDE EVLİLİK BİRİMİ
Benim bağlı bulunduğum T4 grubunun sorumlusu Suat Rençber'dir. T4 diye adlandırılan birçok grup vardı. Her grupta 4-5 kişi vardı. Kimin hangi T grubunda olduğunu bilmiyorduk. Ankara'da kaç tane T4 grubu olduğunu bilmiyorum. Çünkü ben abi konumunda değilim. T4 gruplarının mutlaka idari yargı hâkimi olması gerekmez. Adli yargı hâkimleri de bu grubun içinde sayılır. T4 gruplarında abiler yargı mensupları değil, sivil, başka meslekten şahıslardı.
Yargı içinde bir evlilik birimi vardır. Bekar erkek hâkim adayları ve hâkimlere, bazı kadın hâkimlerin CV'lerini getiriyorlardı. Burada kadının resmi bulunuyordu. Eğer erkek beğenirse tanıştırıyorlardı.
"BANK ASYA'DAN KREDİ ÇEKİP İÇKİ İÇMEYİN"
2010 HSYK seçimlerinden önce bazı abilerin gizlenmek için içki içilebileceğini belirttiğini biliyorum. Hatta murakıp olan Remzi Kayıp bana, "Cumaya gitmeyin, kendinizi gizleyin" diyordu.
Paraya ihtiyacı olan arkadaşlara en son çare olarak, "Krediyi kendi adınıza değil akrabanız adına çekin" deniyordu. Hatta Bank Asya'dan uzak durulmasını istiyordu. Hâkim arkadaş eşinden boşanacaksa mutlaka önceden İbrahim Arslan'a bildirmek zorundadır.
Kadın hâkimler kendi gruplarında toplanıyordu. Eğer kadın hâkim hizmet hareketinin içindeyse kocası da mutlaka içinde olmalıdır.