Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak; "Bize 17 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet kumpası kuranlar şimdi de TSK'nın içindeki yapılarıyla darbe girişiminde bulundu" dedi.
15 Temmuz'da darbeciler için büyük öneme sahip İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Fatih ilçesi demokrasinin sembol ilçelerinden biri oldu. Yine Paralel Yapı'nın 17 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet kumpası kurduğu Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir darbe girişimine karşı halk ile birlikte sokaklara çıkıp "darbeye hayır" dedi.
Paralel terör örgütünün 17 Aralık'ta yolsuzluk suçlamasında bulunduğu Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yine paralel yapının 15 Temmuz darbe girişiminde de karşısında durdu. Demir, 15 Temmuz günü paralel askerlerin darbe girişiminde darbeci askerlere karşı mücadele eden ve yaralanan vatandaşları hastanelerde ziyaret edip her türlü yardımlarına koşarken, şehitlerin cenaze namazlarına katılıp şehit ailelerine destek oldu.
15 Temmuz gecesinden beri halkla beraber demokrasi nöbeti tutan Mustafa Demir süreçle ilgili şöyle konuştu: "Biz 15 Temmuz akşamından şu ana kadar buradayız. Vatan Caddesi gördüğünüz gibi kalabalık. İnsanlar az önce konuşurken vatanımız için milletimiz için Reisimiz için buradayız diyorlar. Sloganları bu. İstanbul açısından, Türkiye açısından son derece önemli! Paralelin tankları buraya gelemedi. Vatan'ın girişinden ve belediyenin alt tarafından önü kapatıldı ve buraya giremediler. Çok stratejik bir yer Emniyet Müdürlüğü burada olduğu için; aslında burada devletin milletine sahip çıktığı en önemli nokta burası!
1960 yılında rahmetli Menderes'in idamından bu yana, anadan kıza babadan oğula bir acı vardı. Adeta miras geçer gibi bir acı vardı ve bu acı insanların gözyaşlarını içine akıtan bir acı vardı! 15 Temmuzda bu acıyı insanlar sevince çevirdiler, yani tarihin gidişatını değiştirdiler
Cumhurbaşkanımızın bir talimatı oldu biliyorsunuz 1 hafta buradan ayrılmayacaksın dedi. Bu insanlarımız 1 hafta burada biz de onların hizmetinde olacağız."
MUSTAFA DEMİR: BİZE YOLSUZLUK İFTİRASI ATANLAR DARBEYE KALKIŞTI
Mustafa Demir, "Bize 17 Aralıkta yolsuzluk ve rüşvet iftirası atıp kumpas kuranlar şimdi de TSK'nın içindeki yapılarıyla darbe girişiminde bulundu. Çok şükür Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin dik duruşu ve halkımızın büyük fedakarlığıyla bu kısa sürede bertaraf edildi" dedi
DARBECİLER İÇİN ÖNEMLİ BİR BÖLGEYDİ
Fatih ilçesi, İstanbul'da en ağır mücadelelerin yaşandığı semtlerden biriydi. Bilindiği gibi İstanbul Emniyet Müdürlüğü TSK'nın içerisinde yuvalanmış darbeci askerler açısından büyük öneme sahipti. 15 Temmuz gecesi Vatan Caddesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ana binası ve Saraçhane'de çok sayıda ölüm ve yaralanmalar oldu. İstanbul'u darbeci paralellerin eline bırakmamak için canını ortaya koyan halk ve emniyet görevlileri ile darbeciler arasında gece sabaha kadar ağır çatışmalar yaşandı. O çatışmada PDY tanklar ve silahlarla birçok polis ve sivil vatandaşı şehit etti ve yaraladı.
17 ARALIK'TA KUMPAS KURULMUŞTU
17/25 Aralık'ta hükümeti yıkmak için harekete geçen terör örgütü FETÖ, bazı iş adamları ile birlikte Fatih Belediyesi ve Başkan Mustafa Demir'e yolsuzluk iddiasıyla operasyon düzenledi. Daha sonra bu iddiaların asılsız olduğu ve asıl amaçlarının hükümeti yıkmak olduğu ortaya çıkınca örgüt elemanları yurtdışına kaçmıştı.
"7 ŞUBAT", "17-25 ARALIK" ŞİMDİ DE "15 TEMMUZ"…
Cemaat ilk önce 7 Şubat 2012 yılında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yapılan operasyon ile dikkat çekmişti. Sonrasında 17-25 Aralık operasyonları ile devam etmiş ve bunlarda başarısız olunca 15 Temmuz'da darbe girişimi ile hükümeti yıkmaya çalıştı fakat önceki girişimlerde olduğu gibi örgüt bunda da başarısız oldu. Halkın sokaklara dökülüp demokrasiyi canı pahasına savunacağını tahmin edemeyen örgüt üyelerinin çoğu gözaltına alınıp tutuklandı.
ÖRGÜT HIZLA TÜKENİYOR
15 Temmuz darbe girişiminin ardından çeşitli kurum ve kuruluşlarda çeşitli görevden almalar, gözaltılar ve tutuklamalar oldu.
Yargıda 113 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 113 yüksek yargı üyesi, hâkim ve savcı savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hâkimliklere sevk edildi. Nöbetçi hâkimliklerde işlemleri tamamlanan şüphelilerden aralarında Anayasa Mahkemesi üyeleri ve eski HSYK Başkanvekilinin de bulunduğu 112 hâkim, savcı ve yüksek yargı üyesi tutuklandı
MEB'te 21 bin 738 kişi açığa alındı
Milli Eğitim Bakanlığı'nda paralel yapı soruşturması kapsamında 21 bin 738 personel açığa alındı. Özel kurumlarda görevli olan 21 bin öğretmenin de lisansı iptal edildi.
İçişleri bakanlığı 8 bin 777 kişi açığa alındı
İçişleri Bakanlığı'nda aralarında eski Aile Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları ve eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da olduğu 8 bin 777 kişi açığa alındı. Açığa alınan kişiler arasında vali, vali yardımcısı ve kaymakamlar da var.
1577 dekanın istifası istendi
Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) ülke genelindeki devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan 1577 dekanın istifa etmesini istedi. 4000 akademisyen ise açığa alınacak.
Spor Bakanlığı'nda 245 personel açığa alındı
Spor Bakanlığı'nda çalışan 245 kişi açığa alındı. Konu ile ilgili konuşan Spor Bakanı Suat Kılıç, "2 bin 100 kişiyi daha önce zaten görevden almıştık. Bugün itibarıyla da 245 kişi görevden uzaklaştırıldı." dedi.
Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 393 uzaklaştırma
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında çeşitli unvanlarda 393 personelin görevden uzaklaştırıldığı, Bakanlıkta yeni görevden uzaklaştırmalarla ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.
İBB, 300 kişiyi işten çıkardı
İstanbul Büyükşehir Belediye çalışanı olan 300 personel işten çıkarıldı. Konu ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir topbaş "Bu parazitler yok edilmek üzere tespit ediliyor. Belediyemizden 300 civarında tespit ettik ve işten attık. Tespitlerimize devam ediyoruz. Asla affetmeyeceği" dedi.