İddiaya
göre; Bisse Tekstil'in eski ortaklarından İbrahim Kefeli, Marafil Filament İnşaat Tekstil A.Ş.'de ortaktı. Bank Asya'dan şirket adına çekilen 5 milyon dolar kredi sözleşmesine kefil oldu. Beykoz Acarkent'teki 9 milyon lira değerindeki villasını ipotek gösterdi. 2013'te de ortaklıktan ayrıldı. Banka yetkilileri, "Kredi borcun kalmadı. İstediğin zaman villadaki ipoteği kaldırabilirsin" dedi. Ancak iki yıl sonra bankanın Gaziantep şubesinden "Taksit gecikti" iddiasıyla ihtarname geldi. Bu önceki kredi değildi. Kefeli, sahte imza ile adına kredi çekildiğini öne sürerek itiraz etti. Banka ise 3 milyon 294 bin alacak çıkartarak ipoteğin paraya çevrilmesi için icra takibi başlattı.
FETÖ VİLLA YA GÖZ DİKTİ
Kefeli, savcılığa verdiği suç duyuru dilekçesinde, elindeki son gayrimenkul olan Acarkent'teki villasına Paralel Yapı'nın el koymayı amaçladığını iddia etti. Bankanın eski yönetim kurulu üyeleri ile yetkililerinin sahte imza ile adına kredi çekildiğinden haberdar olduğunu belirten Kefeli, 36 Bank Asya görevlisinin "Bankacılık görevini ihmal ve kötüye kullanma", "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Özel evrakta sahtecilik" suçlarından yargılanmasını talep etti.
HÂKİM OYUNU BOZDU
Soruşturmaya, daha önce Silivri Cezaevi'nde görülen Balyoz davasında duruşma savcısı olarak görev yapan Hüseyin Kaplan baktı. Soruşturma dosyasını yaklaşık bir yıl bekleten Kaplan, bu sürede hiçbir şüphelinin ifadesini almadı. Dosyayı kapattı. Kefeli itiraz etti. İstanbul 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, takipsizlik kararını kaldırdı. Hâkim Bekir Altun'un kararında Kefeli'nin ortağı Mustafa Ceren'in sahte imza ile Kefeli aleyhine borçlandırıcı işlem yaptığı iddiası yer aldı. Hakimliğin geri gönderdiği dosya ile ilgili savcılığın iddianame hazırlayarak, dava açması Bekleniyor.
UYUKLAYAN SAVCI...
Savcı Kaplan, 2012'de Balyoz davasının Silivri Cezaevi'ndeki bir duruşmasında uyumuştu.