Bozdağ, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmesinden içeride ve dışarıda rahatsız olanların bulunduğunu söyledi.
Almanya Federal Parlamentosunun 1915 yılı olaylarına dair Ermeni iddialarını tanıyan bir karar aldığını anımsatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
ALMANYA'NIN SÖZDE SOYKIRIM KARARINA ORTAK BİLDİRİYLE TEPKİ
''Sorgun'dan bir kez de ben ifade ediyorum: Ermeni soykırımı iftiraları, iddiaları, Türk milletine bir iftiradır, Türkiye devletine bir iftiradır, Türk tarihine bir iftiradır, atalarımıza bir iftiradır. Parlamentoların karar alması tarihi iftiraları hakikat yapmaz. Alman Parlamentosu değil bütün dünya parlamentoları karar alsa bu millete, bu devlete leke sürmeyi, aziz milletimizin ve devletimizin tarihine leke sürmeyi başaramayacaklardır. Çünkü bizim ayıbımız yok. Atalarımızın, ceddimizin, devletimizin, tarihimizin, yüzümüzü önümüze eğdirecek kara leke yok.''
SÖZDE 'SOYKIRIM' TASARISINI KABUL EDEN ÜLKELER
"ALMANYA KENDİ TARİHİNE BAKSIN"
Türk tarihinde övünecek sayfalar olduğunu, merhametin, şefkatin, el uzatmanın, yardım etmenin olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:
"Suriyelilere kucak açan biz, ölümden kaçanlara, imdat diyenlere yardım eden biz. Merkel'in Almanyası ne yapıyor, Avrupası ne yapıyor? Bunlar oraya gelmesin diye duvarlar örüyorlar. Herkes tedbirler alıyor. 'Aman Suriye'de ölsünler buraya gelmesin.' diye. Yaşasınlar diye bir gayret var mı, bir çaba var mı? Dünya istese Suriye'deki Esed'in katliamı anında bitmez mi? Seyrediyorlar katliamları. 500 binden fazla insan öldü, 10 milyondan fazla insan göçer hale geldi. Kendilerini medeni kabul edenler, sadece ölü sayıcılığı yapıyorlar. Bu ölümleri durdurmak için parmaklarını dahi kıpırdatmıyorlar. Yahudileri yakacaksın fırında, sonra kalkıp Türk milletini soykırım iftirası ile itham edeceksin. Sen dön kendi tarihine bak. Ne var yüzünüzü ak edecek. İnsanları canlı canlı yaktığınız fırınlarla mı övünüyorsunuz. Bizim tarihimizde utanılacak hiçbir iş yoktur.''
Kararın Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri önemli bir dönüm noktasına getirdiğini dile getiren Bozdağ, Almanların bunu bir tarafa not etmesinde fayda olduğunu, Türk milleti ve Türk devletinin kendine dost olanı da dost olmayanı da unutmadığını kaydetti.
Bu kararı da bu kararı alanları da unutmayacaklarını, bu kararı alanların içerisinde geçmişte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanların da bulunduğunu söyleyen Bozdağ, "Onlar da Türkiye'nin düşmanları. Türk düşmanı, tarihine düşman. Kompleksli zavallılar. Kendi tarihine düşman, kendi tarihini bilmiyor. Kendi devletine düşman, kendi devletini bilmiyor. Sonra da yeri gelince 'Ben Türk vatandaşıyım, benim atam dedem Türktür.' diyor. Atası dedesi Türk olan, atasına, dedesine, tarihine, milletine, devletine iftira edenlerin önünde koşmaz ama maalesef kendi tarihine, atasına, dedesine birileri iftira ediyor, birileri sövüyor, bunlar önünde koşuyor. Onurlu birisi, adam olan insan, onur ve haysiyetini şerefini taşıyan biri, onu içine sindiremez. Ama bunlar böyle.'' ifadelerini kullandı.
''TÜRK DEVLETİNİ PARLAMENTO KARARLARI LEKELEYEMEYECEKTİR''
Türkiye'nin hainleri, tarihine, devletine, milletine, atasına düşmanlık eden ve onlarla beraber olanları her zaman nasıl andıysa bundan sonra da öyle anacağını vurgulayan Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:
''Bundan da kimsenin endişesi olmasın. Türkiye yoluna devam edecektir. Türkiye'nin tarihini Türk devletini parlamento kararları lekeleyemeyecektir. Biz her zaman söylüyoruz. Parlamentolar siyasi kararlar alır, tarihler siyasi kararlarla yazılmaz. Tarihi birileri yapar, birileri yazar. Tarihi hakikatler de kanunlarla kararlarla değişmez, değiştirilemez. Bunlar zannediyorlar ki parlamento karar alırsa tarihi hakikatleri değiştirir. Değiştiremeyeceklerdir. Milletimizin, devletimizin yürüyüşünü de durduramayacaklardır. Kimse endişelenmesin. Almanya böyle bir karar aldı diye Türkiye ne yürüyüşünü değiştirir ne duruşunu, ne hedeflerini değiştirir, Türkiye dimdik bildiği yolda yürümeye devam edecektir. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Onlar istedikleri kadar kendi kendilerine 'Biz bunu yaptık.' desin dursun. Bizim açımızdan kıymeti harbiyesi yoktur. Ama kıymeti harbiyesi yoktur diye de bu kararı alanlara ilişkin bakışımızı sorgulamayacağımızı kimse bizden beklemesin. Türkiye bu kararı alanlarla ilgili neler yapacağını elbette kendisi değerlendirip kararlarını verecek, ona göre adımlarını atacaktır.''