17-25 Aralık darbe girişimi başarılı olsaydı Humeyni'nin İran'a döndüğü gibi Pensilvanya'dan zafer kazanmış şekilde Türkiye'ye döneceği belirtilen Fetullah Gülen'in adının 4 bin ürün ve hizmet için tescillendiği ortaya çıktı.
950 BİN TL ÖDEDİLER
'Fetullah Gülen' adına alınan marka tescilinde her ürün için 190 ile 285 TL arasında ödeme yapılması gerekiyor. FETÖ'ye bağlı şirketlerin Gülen markasının tescili için şu ana kadar 950 bin TL ödediği belirlendi.
Sınav sorularını rüyasında gördüğü söylenen, bardağında kalan suyu dökülmeyip yanındakiler tarafından içilen, çöpü dahi atılmayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'e atfedilen kutsallık değerinin bununla sınırlı olmadığı ortaya çıktı. 2001 yılından bu yana yaklaşık 4 bin ürün ve hizmette, "Fetullah Gülen" adına marka tescili için Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvurulduğu belirlendi. Başvurular için ödenen tutarın 950 bin TL civarında olduğu belirtiliyor.
ÖRGÜT BAŞVURDU
Çaldıkları sorularla devletin kılcal damarlarına kadar sızan, 17/25 Aralık darbe girişimiyle meşru hükümeti devirmeyi amaçlayan FETÖ'nün Pensilvanya'da yaşayan lideri Fetullah Gülen'in adı marka haline getirildi. Bu kapsamda TPE'ye ilk başvuru, 2001 yılında yönetimine kayyum atanan Kaynak Holding'e bağlı Nil Basım Yayın Dağıtım Matbaacılık Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapıldı. Daha sonra da yine örgüt kuruluşu olan Çağlayan Basım Yayın Dağıtım Matbaacılık Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından "Fetullah Gülen" adına marka tescili için başvuruldu. FETÖ kuruluşlarının yanı sıra İzmir'de Yusuf Alşan isminde bir kişi de 2011 yılında bu kapsamda TPE'ye başvurdu.
İSMİNE 4 BİN MARKA
İncelemede, bugüne kadar Fetullah Gülen'in adının 4 bin ürün ve hizmet için tescillendiği belirlendi. Böylece Fetullah Gülen'in isim hakkı 4 bin ürün ve hizmette tescil ettirildi. Bu da isim hakkını alan işletmenin Fetullah Gülen adıyla 4 bin ürünü ürütebileceği anlamına geliyor. Aynı zamanda, herhangi bir ürün veya hizmetin "Fetullah Gülen" adıyla başka firmalarca piyasaya sürülmesinin de önüne geçilmiş oldu. Bu durum ayrıca, örgütün, 17/25 Aralık darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'ye dönecek Fetullah Gülen 'devleti' için hazırlık yaptığını da ortaya koydu.
OKULLARDA DA ADINI KAPTIRMAMIŞ
Gülen'in adının tescillendiği bir başka alan ise eğitim oldu. Örgütün özellikle para ve insan kaynağı gördüğü dershanelerde de Fetullah Gülen ismini tescilletdiği anlaşıldı. Eğitim ve öğretim hizmetleri başlığı altında ayrıca okul, anaokulu, akademi, öğretim kurslarının sağlanması, mektupla ögrenim (açıkögretim), bilgisayar eğitim, iletişim kursları, sürücü eğitimi bulunuyor. Söz konusu ürün ve hizmetlerde Fetullah Gülen'in adını markalaştırmak için TPE'ye başvuruda ücret ödemek gerekiyor. Yani her ürün ve hizmet için 190 ila 285 TL yatırılması gerekiyor. Örneğin, kozmetik ürünlerden ojede ya da tekstil ürünlerinden çorapta Fetullah Gülen'in adının marka tescili için en düşük 190 TL ödenecek. Ürün ve hizmet sayısının 4 bin civarında olduğunu düşündüğümüzde bugüne kadar Fetullah Gülen'in adı için ortalama 950 bin TL ödendi.
CENAZEDEN FALA KADAR 'HİZMET'
Gülen adının tescillendiği hizmetlerin başında reklamcılık, pazarlama ve halkla ilişkilerle ilgili hizmetler, ticari ve sınai ürünler için eksperlik hizmetleri, açık artırmaların düzenlenmesi ve gerçekleştirilmesi hizmetleri, tıbbi hizmetler, güzellik bakımı hizmetleri, veterinerlik ve hayvancılıkla ilgili hizmetler, tarım, bahçecilik ve ormancılıkla ilgili hizmetler, huzurevi hizmetleri, yangın söndürme hizmetleri, satış makinelerinin kiralanması hizmeti, video kayıt hizmetleri, haber muhabirliği hizmetleri, cenaze hizmetleri, fal bakma hizmetleri.
HER SEKTÖRDE İDDİALI!
4 bin ürün ve hizmetten ilginç olanları şöyle: Elektrik sayacı, telefon kartı, dedektör, görüntüleme cihazı, can yeleği-simiti, şemsiye, güneş gözlüğü, arap sabunu, şampuan, diyet gıdası, bebek maması, oje, ruj, rimel, saç boyası, priz, akü, pil, elektrikli ve buharlı ütü, sinek ve haşaratı yok edici elektrikli cihaz, bilimsel amaçlı uydu, enjeksiyon iğnesi, cerrahi dikiş ipliği, röntgen cihazı, sedye, yapay diş-göz-kol-bacak, tıbbi korse, koruyucu amaçlı olanlar hariç her türlü malzemeden yapılmış iç-dış giysi, ayak giysisi, baş giysileri, varis çorapları, kırbaçlar, üzengi, kireçler, çimentolar, oyun kağıtları, elektrikli süpürgeler, mikserler, mutfak robotları, bıçaklar, kaşıklar, çatallar, kılıçlar, hançerler, traş makinaları, epilasyon aletleri, manikür ve pedikür aletleri, madeni para kasaları, para kutuları, heykeller, biblolar, abideler, bisikletler, motosikletler, el arabaları, pazar arabaları, bebek arabaları, teleferikler, lokomotifler, trenler, tramwaylar, gemiler, uçaklar, helikopterler, sanayi tipi fırınlar, nükleer reaktörler, ateşli silahlar, av tüfekleri, havalı tüfekler, tabancalar ile bunların cephane ve mermileri, patlayıcı maddeler, dinamitler, ağır askeri silahlar, havanlar, roketler, havai fişekler, gübre, cinsel amaçlı aletler ve malzemeler, gebelik testleri, doğum kontrol hapları, fare zehirleri. (Star.com.tr)