Ankara
Başsavcılığı, 230 şüpheli hakkında hazırlanan ve Paralel Yapı'nın 2010 KPSS usulsüzlüğü ile devleti en az 9 milyon 111 bin lira zarara uğrattığını, bu sınavla kamuda işe başlayanların himmet adı altında FETÖ/PDY örgütüne para aktarmaya devam ettiğini belirledi. Başsavcılık, şüphelilerin çalıştığı 121 özel şirketten 20 yabancı kuruluşa para aktarıldığını tespit etti. İşte bin 500 sayfalık iddianameden çarpıcı detaylar:
Yurt dışındaki okullar dahil FETÖ yapılanmasına bağlı 20 yabancı kuruluşa, Türkiye temsilcilikleri aracılığıyla 2011, 2012, 2013'te düzenli para aktarıldı.
Sınav öncesinde bin 435 şüphelinin çalıştığı 121 özel şirket, MASAK raporunda belirtilen bu 20 yabancı kuruluşa para aktardı.
Sınava giren bin 227 adaydan bin 148'i akraba. 896'sı karı koca.
2 bin 690'ı aynı kurumda çalışıyor.
SÜPER İMAM MALI GÖTÜRMÜŞ
10 MİLYON ZARAR
İddianamede, FETÖ/ PDY örgütünün sızdırdığı soruları önceden alarak sınava giren adaylardan pek çoğunun halen devlet kadrolarında görev yaptıkları ve aldıkları son maaşa kadar himmet adı altında örgüte yardım ettikleri belirtildi, "Kamu kurumu olan ÖSYM'yi 9 milyon 111 bin 138 lira 13 kuruş zarara uğratmışlardır" denildi.
'AMAÇ İÇİN HER YOL MÜBAH'
İddianamede örgüt liderinin üyelerine verdiği talimatlarda "Örgütün hedefine ulaşmada uygulayacağı stratejinin tüm aşamalarında ise her yolun mübah (takiyye, gizlilik, tedbir, hücre tipi yapılanma, avukat ve hakim kiralama v.s.) sayılacağı" ifadesine yer verilmesi de dikkat çekti
İKİ İSİM DE İDDİANAMEDE YER ALDI
İddianamenin
şüphelileri arasında eski ÖSYM Başkanları Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve Prof. Dr. Ali Demir ile eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da bulunuyor. Yarımağan'a "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, göreve ilişkin sırrın açıklanması, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlamaları yöneltilerek 27 yıla kadar hapsi isteniyor. Demir'in ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçunu işlediği öne sürülüyor ve 4 yıla kadar hapsi talep ediliyor.