Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda Kaynak Holding'e atanan kayyum heyetinin, holdingin eski yönetim dönemine ilişkin incelemeleri sürüyor. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddia edilen Kaynak Holding'e kayyum kararı alınmadan 10 gün önce holdingin bir avukatının maaşı aşırı şekilde yükseltildi.
EMEKLİ ASKERİN 'FETÖ' İSYANI
PEŞİN ÖDEME YAPILDI
Avukatın maaşına, 2015 eylül ve ekim aylarında yapılan polis aramaları sonrasında, 7 Kasım 2015'te, 5 ayrı şirketle 5'er bin liralık bir sözleşme düzenlenerek aylık net 25 bin lira daha eklendi. Avukata, 1 yıllık ücret olan 300 bin lira da peşin olarak ödendi. Bu arada, iş akitleri feshedilen 17 danışmanın fiili olarak şirketlerle hiçbir bağlantıları olmadığı, maaşlarının kişi başına 15'er bin liraya vardığı ileri sürüldü. Danışmanların iş akitlerinin feshedilmesindeki amacın, şirket içinde usulsüz yapılan personel ödemelerinin önüne geçmek olduğu iddia edildi.
FETÖ'NÜN CASUSLARI RUSYA'YA KAÇTI
MAAŞLAR DÜŞTÜ
Öte yandan Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği, Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve derneğe atanan 7 kayyumun maaşının 5 bin liradan 2 bin liraya düşürülmesine karar verdi. Kayyum heyetinde yer alan iş adamı İmran Okumuş, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, maaşlarının düşürülmesini talep etmişti. Söz konusu karar kayyumlara tebliğ edildi.