Devletin, emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri, MİT, yargı, eğitim gibi önemli unsurlarına sızan, Balyoz ve Ergenekon gibi davaları başlatan; güçlendikçe 17-25 Aralık darbe girişimiyle AK Parti hükümetini yıkmaya çalışan, iş adamlarından himmet adı altında milyonlarca dolar toplayan terör örgütü FETÖ'ye yönelik operasyonlar devam ediyor.
HATADAN DÖNDÜLER
Üst üste yapılan operasyonlarla devletteki bağları kesilen FETÖ'nün ülke, yargı, emniyet ve medya imamı gibi üst düzey yöneticileri ile hakim ve savcıları çareyi yurt dışına kaçmakta buldu. 2014'teki yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 7 Haziran'daki genel seçimde, FETÖ'nün üst yönetiminin isteğiyle HDP'ye oy veren taban, 1 Kasım'da aynı hataya düşmedi.
OYUN BOZULDU
FETÖ'yü Hizmet Hareketi olarak bilen taban, FETÖ'nün son seçimde de terör örgütü PKK'nın hamisi HDP'ye oy toplama girişimine AK Parti'nin yanında durarak yanıt verdi.
PARA VERMİYORLAR
25 yıl boyunca FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in en yakınındaki isimlerden biri olan Profesör Ahmet Keleş, "Üst yönetimin yurt dışına kaçtığını gören taban, 'Bunlar gidiyor biz buradayız' demeye başladı. Gördüler ki, verdikleri himmet paraları Koza İpek de dahil birileri için zenginlik kaynağı olmuş. Bu seçimde AK Parti'ye yöneldiler" dedi. FETÖ'ye yönelik operasyon ve soruşturmaların çok önemli olduğunu anlatan Keleş, "Allah, toplumsal iradeyi Cumhurbaşkanı ve hükümetten yana tecelli ettirdi. Böylece FETÖ'nün tüm hesap ve dengeleri bozuldu. Onlar bu toplumsal desteği öngörmüyordu; bu nedenle tüm manipülasyonları boşa çıktı" diye konuştu.
GERÇEĞİ GÖRDÜLER
Tabandaki entelektüel seviyesi yüksek olanların gerçeği görmezden gelemediğini anlatan Keleş, "Nitekim Boydak Holding'in son açıklaması bu yöndedir. Taban artık diyor ki; 'Hocam himmeti de kesiyoruz, hürmeti de.' Bu çok önemli bir gelişme. İnsanlar yıllarca hipnotize edilmiş gibiydi ama artık uyandılar ve gerçeği gördüler" ifadesini kullandı. Profesör Keleş, daha önce yaptığı açıklamada da himmet paralarının yüzde 15'in Gülen'in kasasına gittiğini söylemişti.
Belgeler gizli değilmiş!
İzmir merkezli 18 ilde terör örgütü FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedilen 36 kişinin sorgusu devam ediyor. Fethullah Gülen'in 'Kırık Testi' kitabından hareketle 'Testi' adının verildiği tespit edilen 'casusluk soruşturması' ile ilgili aralarında vali, vali yardımcısı, emniyet müdürlerinin de bulunduğu 49 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan Mülkiye Başmüfettişi Ferda İleri, Ahmet Kaya, Sadık Altunkaynak'ın, ifadelerinde, casusluk soruşturması sırasında kendilerine gönderilen delil niteliğindeki 160 belge için, 'Gizli değil, casuslukla ilgisi yoktur' tespitinde bulunduklarını söyledikleri öğrenildi.
Star