30 yıllık köklü geçmişi olan Bilim ve Sanat Vakfı'nın arayışını yeni bir kurumsallaşma ile derinleştirme çabasının ifadesi olarak kurduğu Şehir Üniversitesi'nde bugünlerde bir şeyler oluyor. Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı Murat Ülker'in yaptığı ve Bilim ve Sanat Vakfı'nın birikimleriyle katkı sağladığı Şehir Üniversitesi'nden bugün üç akademisyen birden istifa etti. Gerekçesi paralel devlet yapılanmasına açıkça destek veren Ali Atıf Bir'in üniversite rektörlüğüne getirilmesi...
Bugün Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan ve en son 1 Ekim'de Murat Ülker'den aldığı teklifle köşe yazarlığını bıraktığını yazan Bir, yazısını "İpek Medya Grubu'nun sahibi Akın İpek'e saygısı, Medya Grup Başkanı Ayhan Yurttaş'a sevgisi, Genel Yayın Yönetmenim Erhan Başyurt'a bıraktığı özgürlük alanı için gönülden teşekkür ederim. Tarık Toros, Murat Uzun TV programlarıma büyük destek verdiler hepsi sağ olsun." diyerek bitirmişti.
ÜÇ İSİM BİRDEN İSTİFA ETTİVizyonu ve felsefesi belli olan Şehir Üniversitesi'nin rektörlüğüne Ali Atıf Bir'in getirilmesi üniversitenin akademik kadrosunda büyük huzursuzluk yarattı. İlk tepki ise Prof. Dr. Burhanettin Duran, Doç. Dr. Fahrettin Altun ve Prof. Dr. Medaim Yanık'tan geldi. Üniversitenin kadrosunda yedi yıldır bulunan üç akademisyen bugün yayınladıkları bir mektupla üniversiteden istifa ettiklerini belirttiler. Üniversitenin 7 kişilik kurucu akademik kurulunun 3 üyesi olan akademisyenler yayınladıkları istifa mektubunda "Kurucuları arasında yer aldığımız ve yaklaşık 7 yıldır hizmet verdiğimiz İstanbul Şehir Üniversitesi'nden bugün itibariyle istifa ediyoruz." dediler.
Ali Atıf Bir'in rektörlüğe getirilmesi ardından istifa eden akamedisyenler gelinen noktada üniversitenin kurucu felsefesinden uzaklaştığını ve bundan rahatsız duyduklarını belirterek "Üniversite Rektörlüğüne Ali Atıf Bir gibi İstanbul Şehir Üniversitesi'nin misyonu, vizyonu ve değerleriyle açık bir karşıtlık içinde olan, "YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı.
Türban üniversiteye girerse Türkiye Şeriatla savaşı kaybeder" gibi ifadelerle anti-demokratik ve özgürlük karşıtı cephede yer alan ve bugüne dek "paralel devlet yapılanması"na destek veren bir ismin getirilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Ve "biz yokuz" diyoruz." açıklamasında bulundular.
İstanbul Şehir Üniversitesi, iyi, doğru ve güzeli aramak, "insan, toplum ve doğayı anlamak, bu arayış ve anlayışın ürünü olan bilgileri tüm insanlıkla paylaşmak misyonu etrafında kurulmuştu. Bölgemizin ve Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri olma vizyonuyla öne çıkmak isteyen üniversitemiz, bu anlamda ciddi bir mesafe kat etti. Kısa bir süre içinde Türkiye yükseköğretim alanı içerisinde adından söz ettiren bir vakıf üniversitesine dönüştü.