Tahşiye grubuna kumpas soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, paralel polislerin yaptıkları usulsüzler deşifre oldu. Tahşiye Grubu'nun Bahçelievler'deki evinde 22 Ocak 2010'da arama yapan paralel polislerin bulduğu bombaların 17-25 Aralık darbesinden hemen sonra imha edildiği ortaya çıkarıldı. Tahşiye grubuna yönelik kumpası araştıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, paralel polisler tarafından bulunan bombaları tekrar inceletmek için Bomba İmha Şube Müdürlüğü'ne yazı yazdı.
6 GÜN SONRA
Bombaların raporlarını isteyen savcılığa, Bomba İmha Şube Müdürlüğü'nden cevap skandalı gözler önüne serdi. Savcılığa gelen yazıda, operasyondan sonra yaklaşık 4 yıl adli emanette bekleyen bombaların 17-25 Aralık darbesi esnasında Bomba Şube Müdürlüğü'nün istemi üzerine 31 Aralık 2013'te imha edildiği ifade edildi. Normal şartlarda herhangi bir aramada bulunan delillerin yargılama sonuçlanmadan imha edilmemesi gerekirken paralel örgütün telaş içinde bombaları imha ettiği ortaya çıktı.
DEŞİFRE OLMA KORKUSU
Tahşiye'de kumpas soruşturmasını tamamlayan savcılık, paralel yapının 4 yıl gibi uzun bir süre adli emanette bulunan bombaları neden imha ettiğini araştırırken, örgütün 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası emniyetteki kadrolarının açığa düşme endişesi nedeniyle bombaları imha ettiği ihtimali üzerinde duruyor. Tahşiye grubuna ait evde yapılan aramada çok sayıda bomba bulunduğu iddia edilmişti.
AYNI TAKTİK
Paralel yapı, bomba imha skandalına Ergenekon soruşturmasında da imza atmıştı. Ümraniye'de bir gecekonduda 12 Haziran 2007'de yapılan aramada 27 adet el bombası bulunmuştu. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine yapılan kriminal inceleme sonucunda bombaların imha edilmesi kararı operasyondan bir gün sonra yani 13 Haziran 2007'de alınmıştı. 26 Haziran 2007 tarihinde ise bombalar imha edilmişti. Uzmanlar Ergenekon soruşturmasındaki bomba imha olayını skandal olarak yorumlamış, delillerin yargılama sonuna kadar saklanması gerektiğini belirtmişti. (Yeni Şafak)