'Tahşiye'de kumpas' soruşturmasında tutuklu olan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatlığını yapan Bugün gazetesi yazarı eski savcı Gültekin Avcı, cuma günü İzmir'de gözaltına alınmış, pazar günü de İstanbul'da çıkarıldığı nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştı. Avcı ile aynı operasyonda gözaltına alınarak 6 polisten Murat Çobanoğlu, Bekir Enes Arı, ve Yusuf Yolcu de tutuklanırken, diğer 3 polis adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Avcı'ya hakimlik sorgusunda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen, Emre Uslu ve bazı polis şefleri ile ilişkisi soruldu.
GÜLEN VE USLU'YU TANIMIYORMUŞ!
Gülen ve Uslu'yu tanımadığını belirten Avcı, bu kişilerle yüz yüze veya telefonla görüşmediğini, hakkındaki bir soruşturma nedeniyle Uslu'nun bir kez ancak kendisine geçmiş olsun telefonu açtığını söyledi. Avcı; Yurt Atayün, Ömer Köse, Gafur Ataç gibi Paralel soruşturmalardan tutuklu polis müdürlerinin hiçbiri ile tanışmadığını ve telefon görüşmeleri olmadığını iddia etti. Ancak tutuklama kararında Avcı'nın ifadesinin HTS adı verilen telefon görüşme raporları ile çeliştiği kaydedildi.
"DİNLEMELERDEN HABERİM YOK"
Avcı, Selam Tevhid soruşturması bahanesiyle Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm bakanların dinlendiği, fiziki ve teknik takibe alındığı konusunda bilgisi olmadığını savundu. Yazılarında işlediği Selam Tevhid soruşturmasıyla ilgili bilgileri medyadan ve sosyal medyadan haberi olduğunu savunan Avcı, tüm soruşturma dosyasına ilişkin bilgilerin özellikle "acemuşakları" isimli sosyal medya hesabından yayınlandığını aktardı. Avcı, "Bu örgüte MİT Müsteşarı'nın, daha önceki Başbakanın, bakanların dahil edildiğini bilmiyordum" ifadesini kullandı. Avcı, bu konudaki köşe yazılarını istihbarata olan merakı, eski savcı olması ve polis teşkilatı ile alakası ve istihbarat hukuku ile ilgili çalışmaları nedeniyle yazdığını söyledi.
"TELEFONLA GÖRÜŞTÜM AMA TANIMAM"
İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanan köşe yazarı Gültekin Avcı mahkemedeki ifadesinde çelişkili ifadeler kullandı. Avcı, Selam Tevhid Terör Örgütü soruşturmasından 2011-2012 yıllarında sosyal medya hesapları tarafından paylaşıldığını ve haberdar olduğunu öne sürerken, 2007 yılında yazmış olduğu kitabında 'Selam Tevhid Kudüs Ordusu' ismini ilk orada kullandığını söyledi.
SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ
Selam Tevhid terör Örgütü dosyasına zemin oluşturmaya yönelik faaliyetlerde bulunduğu, dosya kapsamında edindiği gizli bilgileri ifşa ettiği öne sürüldü. Bu eylemlerin "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin görevini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs", "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme suçlarına ilişkin kuvvetli suç şüphesini oluşturduğu kaydedildi.
O ekip eylem birliği içinde
Mahkemenin tutuklama kararında ise "Fethullah Gülen yanlısı STV'deki Şefkattepe dizisine sonradan eklenen Karanlık Kurul sahnelerinde kullanılan kelimelerle Avcı'nın "Selam Tevhid Örgütü, muta nikahı, istihbarat" odaklı yazılarının kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik yayınlandığı belirtildi. Kararda, Avcı'nın "yazılarında soruşturma dosyasına ilişkin sadece operasyon biriminin elinde bulunan belge ve bilgileri çarpıtarak yayınladığı, hakkında yakalama kararı bulunan Fethullah Gülen ve Emre Uslu'nun telkinleri doğrultusunda fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiği" vurgulandı.
Kararda, "17-25 Aralık girişimleri ile eş zamanlı olarak operasyon düzenlemek niyeti ile hareket ettikleri, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve bakanlarını, MİT Müsteşarını, birçok vali, genel müdür, bürokrat, dernek ve vakıf yöneticilerini terörle casusluk ilişkilendirerek gözaltına almanın planlandığı" kaydedildi.
Yenişafak