Yeni Akit'te Maliye'nin Doğan Yayın Holding'e 826 milyon lira ceza kesmesinin ardından Aydın Doğan hakkında 2009 Mart ayında dava açıldığı, dava açılmasından günler sonra paralel devlet yapılanmasının 9 Nisan 2009 tarihinde Aydın Doğan'ı yargılayacak İstanbul 6. Vergi Mahkemesi Başkanı Hakim Hasan Erdem ve öğretmen olan eşi Sevinç Taş Erdem'i sahte isimle ve uydurma suçla dinlemeye aldığının belgeleri yayınlandı.
AYDIN DOĞAN'A DAVA AÇILDI, GÜNLER SONRA HAKİM DİNLENDİ!
2009 Mart ayında; Doğan Yayın Holding'in 826 milyonluk vergi kaçırdığı gerekçesiyle Aydın Doğan ve şirket yöneticileri hakkında iddianame hazırladı.
Aydın Doğan'a davanın açılmasından ardından paralel devlet yapılanması soruşturmasında tutuklu bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Aydın Doğan'ın vergi kaçakçılığı iddiasıyla yargılayacak İstanbul 6. Vergi Mahkemesi Başkanı hakim Hasan Erdem'i "Hasan" ve "Hasan Yalçın" sahte isimle dinlenmesini ve teknik takibe alınmasını talep etti.
Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken ve İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye hakimi Ali Efendi Peksak, Ali Fuat Yılmazer'in yasadışı talebine onay verdi.
Hakim Hasan Yalçın, Aydın Doğan'ın dava süreci devam ederken 9 Nisan 2009-9 Ekim 2009 tarihleri arasında dinlendi ve attığı her adım takip edildi.
ÖĞRETMEN EŞİ DE DİNLENMİŞ
Hakim Hasan Erdem'in eşi Sevinç Taş Erdem de, 9 Nisan 2009-9 Ekim 2009 tarihleri arasında sahte isimlerle dinlenmiş.
Sevinç Taş Erdem'in dinlenmesini talep eden yine Ali Fuat Yılmazer.. Ali Fuat Yılmazer, Sevinç Taş Erdem'in "Sevinç" ve "Sevinç Yıldırım" sahte ismiyle ve Sevinç Taş Erdem'in telefonunun IMEI numarası üzerinden dinlenmesini talep etmiş.
Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Ömer Diken ve İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye hakimi Ali Efendi Peksak da, hiçbir inceleme yapmadan Sevinç Taş Erdem'in sahte ismiyle dinlenmesine onay vermiş. Sevinç Taş Erdem, 9 Nisan 2009 tarihinden 6 Ekim 2009 tarihine kadar dinlenmiş ve teknik takibe alınmış.
AYDIN DOĞAN ŞAİBELİ KARARLA VERGİLERİ SİLDİRDİ, GÜLEN'İ ELEŞTİRMEDİ!
İlk duruşma 11 Kasım 2009 tarihinde gerçekleşti ve paralel devlet yapılanmasının baskısıyla Hakim Hasan Erdem'in başkanlığını yaptığı mahkeme, şaibeli bir kararla Aydın Doğan'ın vergi kaçakçılığı davasında vergi tahakkukunu sildi.
Aydın Doğan'a kesilen vergiler silindikten sonra sahibi olduğu televizyon ve gazeteler, Fetullah Gülen ve grubunu eleştiren tek bir haber yayınlamadı!
ERDEM: DOĞAN'A DAVA AÇILDI TELEFONUM DİNLENMEYE BAŞLADI
Hakim Hasan Erdem, Aydın Doğan hakkında 2009 yılı Mart ayında dava açıldığını, hakkındaki ilk dinleme kararının 9 Nisan 2009 tarihinde alınmış olduğunu hatırlatarak, "Bu yapılan dinlemelerin bu davalarla (Aydın Doğan) ilgili olduğunu zannediyorum" dedi ve kendisini dileyen kişiler hakkında şikayetçi oldu.
ANLAM VEREMEDİM
Hakim Hasan Erdem, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede, "Benim telefon hattımı imei numarası üzerinden HASAN ve HASAN YALÇIN sahte isimleriyle dinleme kararı alıp dinlenilmesine niçin gerek duyulduğunu bilemiyorum. 1990 yılından bu yana hakimlik görevini ifa etmekteyim, kimliğim, adresim, mal beyanlarım, banka hesaplarım, elektrik, su aboneliklerimin hepsi ilgili kuruluşlar nezdinde açık olarak bulunmaktadır.
Cep telefonumun imei numarasını nereden bulduklarını bilemiyorum, niçin sahte bilgilerle hakkımda telefonlarımın dinlenilmesi kararı alındığına anlam veremedim. Telefonlarımın dinlenilme sebebinin yapmış olduğum hakimlik görevinden ötürü ve bakmış olduğum kritik davalardan ve kararlardan ötürü olduğunu zannediyorum" dedi.
Hasan Erdem, şunları söyledi:
"Bu davalara kısaca Doğan Holding Grubu davaları diyebiliriz. Doğan Holding Grubuna bağlı bir kısım şirket ve iştirakler hakkında Vergi İncelemesi Sonucu Salınan Vergi Ziyaı Cezalı Vergilere ilişkin 29 Ocak 2010 tarihinde başkanı olduğum İstanbul 6. Vergi Mahkemesi tarafından verilen kararlar mevcuttur. Bu davaların hatırladığım kadarıyla 2009 yılı Mart ayında açılmış olması ve ilk dinleme kararının 9 Nisan 2009 tarihinde alınmış olmasından dolayı, yapılan dinlemelerin bu davalarla ilgili olduğunu zannediyorum. Buna ilişkin vermiş olduğum kararı ve Danıştay tarafından onanan kararı ibraz ediyorum, her iki karar alındığı dosyasına konuldu. Dinleme kararı alan ve telefonlarımı dinleyen polisleri tanımam, müdürleri tanımam, herhangi bir dostluğum, düşmanlığım yoktur.
Telefonlarımı dinleyen şahıslardan şikayetçiyim, haklarında kamu davası açılmasını istiyorum" (Yeni Akit)