CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1992-1999 yılları arasında Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Genel Müdürlüğü döneminde "DYP-SHP", "DYP-CHP", "ANAP-DYP","RP-DYP" ve "ANAP-DSP, DTP" koalisyon hükümetleriyle çalıştı. 7 Haziran Genel Seçimleri'nde tek başına iktidar değil, "MHP" ya da "yüzde 10 seçim barajını aşıp aşmayacağı belirsiz HDP" ile koalisyon kurabileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü döneminde, bürokrat olarak koalisyon hükümetinden o kadar yıldı ki, çareyi Fransa'ya tayinini istemekte buldu. Koalisyon sıkıntısı o dönem gazetelere de manşet olan Kılıçdaroğlu, DYP-CHP koalisyonu nedeniyle iş yapamadığı için Fransa Ataşesi olmak için talepte bulundu.
Hedefi koalisyon
Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı koltuğuna oturduktan sonra 2010 Anayasa Referandumu, 2011 Genel, 2014 Yerel ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgi yaşadı. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'nden de yenilgiyle ayrılması durumunda genel başkanlık koltuğu tehlikede olan Kılıçdaroğlu, bu sebeple CHP seçim bildirgesinde ekonomik hedeflere ağırlık verdi. İşini sağlama alan Kılıçdaroğlu, tek başına iktidar değil, "MHP" ya da "HDP" ile koalisyonu da hedef gösterdi.
Emekli etmeyin maaş ödemem
7 Haziran seçimleri öncesi ekonomik vaatleri arasında 1.500 TL asgari ücret ve emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında çift maaş vaat eden Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü iken, emeklilere nasıl maaş vereceğini düşünüyordu. Önce devletin re'sen yöntemiyle memurları emekli etmesine karşı çıkan Kılıçdaroğlu,
1992'deki açıklamasında, KİT'lerde başlayan re'sen emekliliğe tepki gösterip, "Bu kurumların emekli ettiklerine ben nasıl maaş ödeyeceğim" diyordu.
Hastaneler çürüyor isyanı
SSK'yı yönetemeyen Kılıçdaroğlu, 1994 yılında hastanelerin yükünden de kurtulmak istedi. SSK hastanelerinin kötü yönetimi nedeniyle halini gizleyemeyen ve yine gazete manşetlerine çıkan Kılıçdaroğlu, SSK hastanelerini devlete vermek için 'Hastaneler çürüyor. Sağlık Bakanlığı'na alın diye yalvarıyorum' açıklamasında bulundu.
Borcun bedeli geç emeklilik
Her geçen yıl SSK'da işler kötüye gidince Kılıçdaroğlu formülü geç emeklilikte buldu. 1995'te SSK'yı 3 yıldır kendisinin yönetmesine karşın o günün parasıyla 100 Trilyon TL açığı bulunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Eğer emeklilik yaşını yükselten yasayı devreye sokamazsak bu kara delik büyür" diye SSK'nın batışını ilan etti.
Paris'e gitmek istedi
7 Haziran öncesi koalisyonlara işaret eden Kılıçdaroğlu, aslıda 1992-1999 arasında SSK Genel Müdürlüğü döneminde çalıştığı 5 koalisyon hükümetinden çok çeken bir bürokrat. Koalisyon dönemlerindeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarıyla sorunlar yaşayan Kılıçdaroğlu, 1996 yılındaki 3 yıllık SSK Genel Müdürlüğü'nün ardından isyan etti ve Paris'e kaçmayı kafasına koydu. Kılıçdaroğlu, 1996 yılında
DYP-CHP koalisyonuna rest çekerek, "Beni Fransa'ya ataşe olarak atayın" diye isyan etti. Koalisyon nedeniyle bürokrat olarak çalışamaz hale gelen Kılıçdaroğlu, gazetelere, "Kılıçdaroğlu SSK'dan ayrılıyor" manşetleriyle çıktı.
Star