Çağlayan
Adliyesi'ndeki görevi sırasında DHKP-C'li iki terörist tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin görüntüleri, Doğan grubunun başını çektiği bazı basınyayın organları tarafından sorumsuzca yayımlanmış, görüntüler savcılık soruşturmasına rağmen sanal ortamda paylaşılmaya devam etmişti. Twitter ve YouTube'a erişimin engellenmesine kadar giden yargı sürecinin perde arkası ise şöyle gelişti: Görüntüleri kullanan Hürriyet, Posta, Cumhuriyet ve Bugün gazeteleri hakkında terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddiasıyla soruşturma açıldı. Bu sırada şehit Savcı Kiraz'ın hakime eşi Yasemin Kiraz yargı camiasına ve taziye için kendilerini arayan üst düzey yöneticilere o fotoğrafların yayımlanmaması için çağrıda bulundu. Yasemin Kiraz'ın, "Çocuklarımı düşünen yok. Sorumlu hareket edilmeli" diye tepki gösterdi.
HAKLI TALEBE DESTEK
Şehit savcının yargı mensubu arkadaşları da Hakime Yasemin Kiraz'ın haklı talebine destek verince, terör örgütünün propagandasına hizmet eden fotoğrafların yasaklanmasına ilişkin tepki çığ gibi büyüdü. Bunun üzerine İstanbul 1'inci Sulh ve Ceza Hakimliği harekete geçerek, belirlenen internet sitelerindeki fotoğrafların kaldırılması, bu mümkün olmazsa erişimin kısıtlanması kararını verdi. Karar Ankara'ya ulaşınca, Erişim Sağlayıcıları Birliği URL bazındaki linklerin engellenmesi için ilgili kuruluşlar nezdinde girişimde bulundu. Kısa sürede belirlenen link bazlı adreslere erişim engellendi.
İKİ SİTEDE ZAMAN İSTEDİ
URL bazındaki adresler engellenmesine rağmen, farklı URL adresleriyle paylaşımların devam ettiği görüldü. Özellikle Twitter, Facebook ve YouTube'un da aralarında olduğu sosyal paylaşım sitelerinin avukatlarıyla temasa geçilerek, terör örgütü propagandası yapan fotoğraflar sitelerde durduğu sürece erişimin engelleneceği anlatıldı. Facebook'un hızlı şekilde yasak görüntüleri kaldırdığı belirtilirken, Twitter ve YouTube'un "biraz zaman tanıyın" şeklinde talepte bulunması üzerine erişimin engellendiği öğrenildi.