Pendik Tren Garı'ndan hareket öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Barışa Bak Platformu Sözcüsü Cengiz Alğan, 21 Mart'ta kadar 10 şehri gezerek Diyarbakır'a varacaklarını belirtti. Alğan, platform olarak çözüm sürecine destek vermek, barışın dilini anlatmak için 30-40 aktivistle yola çıktıklarına işaret etti.
Bazı şehirlerde yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşlarıyla buluşup paneller düzenleyeceklerini anlatan Alğan, "En son varacağımız Diyarbakır'da da şehit anneleri, barış anneleri dernekleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile buluşup bahar bayramı Nevroz'a katılacağız, Bütün amacımız, batıdan doğuya, doğudan batıya kardeşlik cümleleri taşımak. Bugün burada bunun ilk adımını atıyoruz" diye konuştu.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Atilla Yayla da Türkiye'nin en önemli probleminin "Kürt problemi" olduğunu aktararak, şöyle devam etti:
"Türkiye'de 30 yıldır ilan edilmemiş bir savaş yaşanıyor. Bu savaşta 30-40 bin insan hayatını kaybetti ve Türkiye'ye maliyeti de büyük oldu. Can kaybından başka maliyetler de oldu, toplumun tekrar bir araya gelememesi gibi. Tarihte beraber yaşadığımız coğrafyada olan toplum, bundan sonra da beraber yaşamaya devam edecektir. Bu problemin mutlaka barışçıl yollarla çözülmesi lazım. Çözüm süreci bu toplumun ilk defa yakaladığı bir şanstır. STK'lar olarak çözüm sürecine destek verilmelidir, çözüm sürecinin çeşitli aktörleri olabilir ama asıl sahipleri toplumdur. O nedenle yılmadan bu süreçte sonuca varana kadar devam edilmelidir."
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da barışa giden bu yolda bu tür etkinliklere belediyeler olarak destek verilmesi gerektiğini ifade etti.
Ellerinde Kürtçe ve Türkçe dövizler taşıyan öğrencilerin katıldığı etkinlikte Yazıcı'nın, hareket düdüğünü çalmasının ardından Barış Treni yola çıktı.