Genel Kurul, kapalı oturumun ardından açıldı. AK Parti'nin, Genel Kurul'un şubat ve mart aylarını kapsayan çalışma takvimine ilişkin önerisi okundu ancak kabul edilmedi.
AK Parti ve HDP, önerinin kapalı oturumda görüşülmesi için önerge verdi. Önerge uyarınca, kapalı oturuma geçildi.
İÇ GÜVENLİKTE NE DEĞİŞİYOR? - TIKLAYIN
İÇ GÜVENLİK YERİNE YENİ İSİM - TIKLAYIN
Bu sırada, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başkanlık Divanı önüne gelerek önceki oturumdaki itirazlarını sürdürdü. Bunun üzerine bazı HDP ve AK Parti milletvekilleri de divanın önüne geldi. Kapalı oturuma geçildiği için, yeminli stenograflarla işitme engelli kavaslar dışındaki görevliler ile gazeteciler salon dışına çıkarıldı.
AK Parti önerisiyle, "iç güvenlik paketi" olarak bilinen, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı gündemin ön sırasına alınıyor.
Öneriyle, TBMM Genel Kurulu'nun 17 Şubat-26 Mart arasındaki çalışma takvimi belirleniyor. Buna göre, Genel Kurul bu hafta sonu da mesai yapacak.
Genel Kurul; haftalık çalışma günlerinin dışında 20, 21, 22, 23 ve 27 Şubat ile 2-6 Mart cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri saat 14.00'te toplanacak. Genel Kurul'da, 3, 10, 17, 24 ve 31 Mart'taki birleşimlerde sözlü sorularla diğer denetim konuları görüşülmeyecek; 4, 11, 18 ve 25 Mart Çarşamba günkü birleşimlerinde ise sözlü sorular görüşülmeyecek.
TBMM Genel Kurulu, bugün iç güvenlik paketinin görüşmelerinin tamamlanmasına kadar çalışacak.
Genel Kurul, 10, 17, 24 ve 31 Mart'taki birleşimlerde 15.00-24.00; 11, 12, 18, 19, 25 ve 26 Mart'taki birleşimlerde ise 14.00-24.00 saatleri arasında çalışmalarını sürdürecek. İç güvenlik paketi, temel kanun olarak görüşülecek.
TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, uzun süren kapalı oturumun ardından, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattığını açıkladı.