"Başaramadık bizi affet Özgecan"

Iğdır’da görev yapan kadın polisler, Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesini kınamak için eylem yaptı.

Başaramadık bizi affet Özgecan

Iğdır Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen eylem öncesi kent merkezindeki polis merkezinin duvarına "Başaramadık, bizi affet Özgecan" yazılı pankart ve siyah flama asıldı. Pankartın önünde toplanan ve yakalarına Özgecan Aslan'ın fotoğraflarını asan kadın polisler, saygı duruşunun ardından "sessiz eylem" yaparak tepkilerini gösterdi.

Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal da kadın personelini yalnız bırakmayarak eyleme katıldı. Babal, bu vahşi cinayeti en şiddetli şekilde kınadıklarını belirterek, bir daha böyle olayların yaşanmaması için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

Emniyet ekiplerince İnsanlık Anıtı önünde bulunan vatandaşlara ve gazetecilerin yakalarına Özgecan Aslan'ın fotoğrafı takıldı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.