Soruların çalındığı ve kopya çekildiği tespit edildiği için iptal edilen 2010 KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı soruşturmasıyla ilgili TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuşoğlu sosyal medya Twitter'da "HırsızlarlaDans" hashtag'ı açarak çarpıcı bilgiler verdi. TÜBİTAK'ın bilirkişi incelemesini değerlendiren Çavuşoğlu, KPSS'de soruları çalanlar ile Hâkimler ve Savcılar sınavında soruları çalanların aynı kişiler olduğunu iddia etti. Çavuşoğlu şunları yazdı:
TÜBİTAK'TAKİ KRİPTO PARALELCİYE ZOR SORULAR - TIKLAYIN
KPSS HIRSIZLARI: KPSS kopyacılığı... Binlerce kişinin hakkını gasp etmek hırsızlık demektir. Sadece KPSS değil, o bilinen tarafı. Temizlik yapmayı bilmeyen KPSS hırsızları acaba "Ozon" lekesi diye bir şeyden haberdar mı? KPSS Hakimler ve Savcılar sınavında da sebep sonuç ortada.
OTOBÜSLERLE TAŞIMALI KOPYA: ÖSYM yönetim kurulu görevindeyken yaptığım en hayırlı iş otobüslerle taşımalı kopya çekilen Polis Koleji Sınavı'nı iptal etmek oldu. KPSS de çal ardından dürüstlük twiti at. Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan...
PARALEL LİYAKAT: TÜBİTAK'ta hortum mekanizması şöyle çalıştı: Liyakatli arkadaşlar proje değerlendirmesinde her seferinde bin lira karşılığı hakemlik yapan akademisyenler görevlendirir. Akademisyenler için yılda 2-3 görev gayet iyidir. Ama Fatih Üniversitesi'nden akademisyenlere yılda 40-50 görev verildi. Hem akademisyenlere destek hem TÜBİTAK destekleri nereye kanalize edilecekse onu sağlamak. Herkes memnun.
30 YAŞINDA NASIL PROFESÖR OLDULAR: Ayrıca 30 yaşında nasıl Profesör olunur? Paralele intisap edilir. Paralel üniversite hızlı doktora alınır. İngilizce sınavı paralel destekle geçilir. TÜBİTAK dergisinde aynı yılda 3 yayın yapılır. Üniversitelerarası Kurul'da doçentlik başvurusu yapılır. Paralel destekle paralel jüri atanır. Doçentimiz 5 yıl demlenmeye bırakılır. 30 yaşına gelince hizmete servis edilir. Hasan Palaz (Böcek davası sanığı eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı) yönetiminden sonra Fatih Üniversitesi'nden TÜBİTAK'a 49 kişi görevlendirildi.