Tahşiye kumpası operasyonru kapsamında birbirinin devamı niteliğinde olan Tek Türkiye ve Şefkattepe dizilerinin yapımcı, yönetmen ve senaristleri gözaltına alınmıştı. Tek Türkiye'nin yönetmeni Naci Çelik Berksoy'un "Karanlık Kurul" ile ilgili ifadeleri ise dikkati çekti. Karanlık Kurul bölümünün hazır şekilde, seslendirilmiş, dublajlanmış, paket olarak geldiğini aktardı. Kendilerinin sadece gelen Karanlık Kurul'u bölümün içine yerleştirdiklerini dile getiren Berksoy, suçlamaları kabul etmedi.
SENARİST DEĞİL SET ÇALIŞANI
Senaryo yazarları Radiye Ebru Şenvardar ve Elif Yılmaz'ın ise aslında set çalışanı olduklarını ve isimlerinin dizinin künyesine öylesine yazıldığını söylediler. Gözaltına alınan senaristler sorgularında senaryonun ana iskeletini kendilerinin yazdığını belirterek, "Zaman zaman senaryoya yapımcılar tarafından, bizden habersiz eklemeler yapılıyordu" dedi. Bu ifadelerin ardından senaristler serbest bırakıldı.
KARANLIK KURUL BİZLE İLGİSİZ
Senaristlerinden Ali Kara ile Samim Noyan dizideki karakter ve olayların tamamen hayal ürünü olduğunu, bunun da dizi jeneriğinde belirtildiğini ifade ederek kendini savundu. İki şüpheli önceki akşam saatlerinde savcı tarafından serbest bırakıldı. Senaristlerin eklemeler yaptıklarını söylediği yapımcılar ise suçlamayı reddetti. Şüphelilere ayrıca dizide geçen Karanlık Kurul bölümü de soruldu. Senaristler bu kısımın kendileriyle ilgisi olmadığını söyledi. Gözaltına alınanlardan Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Makbule Çam Alemdağ, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca ve Samim Noyan ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
KARACA'YA TALİMAT BİZZAT GÜLEN'DEN
Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile Fethullah Gülen arasında geçen ve soruşturma dosyasına giren Tek Türkiye'nin senaryosuna ilişkin görüşmeler şaşkınlık yaratmıştı. Karaca'nın Gülen'e telefon açıp, "Şefkattepe'de önümüzdeki bölümlerde bir Karanlık Kurul yapalım mı efendim" dediği ortaya çıkmıştı. Gülen'in ise "İyi olur bence... O şeyi aksettirici mahiyette yani" dediği, kamuoyuna yansımıştı.
İHBAR MEKTUBU BULUNAMIYOR
2010'da
Tahşiyeciler'e kurulan kumpası başlatan, isimsiz ve imzasız ihbar mektubu ise dava ve emniyet arşivlerinde bulunamadı. Bu durum tutanağa da geçirildi. Tahşiye Yayınevi'nin eski sahibi Mehmet Nuri Turan, "Ortada ihbar ve şikayet benzeri bir şey yokken hakkımızda soruşturma başlatıldı. Dosyanın içini doldurmak için uydurma ihbar mektubu yazıldı" demişti.