Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitirenlerden kimisi geride hamile bir eş kimisi de koklamaya doyamadığı bebeğini bıraktı. Geriye ise yürek burkan hikâyeleri ve gözü yaşlı yakınları kaldı. Tıpkı toprağa verildiği gün bir oğlu dünyaya gelen 28 yaşındaki tekniker Ergün Sidal'ın öyküsü gibi. Hastanede kucağındaki bebeğiyle eşinin gelmesini bekleyen genç anneye ise kimseler acı haberi vermeye cesaret edemedi.
VASİYET ETTİ, DEDENİN ADI VERİLDİ
Madendeki facianın ardından yaşadığı üzüntüye dayanamayan Tomurcuk Sidal'ın doğum sancıları tuttu. Hastaneye kaldırılan kadın, eşinin defnedildiği saatlerde bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Kayınpeder Durmuş Sidal, gelinini yalnız bırakmamak için tek oğlunun cenazesine bile katılamadı. Yeni dünyaya gelen torununu kucağına alıp seven dede evlat acısıyla torun sevincini bir arada yaşadı. Umutla eşini bekleyen genç kadına ise henüz kimse acı haberi vermeye cesaret edemedi. Anne Dudu Sidal da "Oğlumu bir karabulut aldı götürdü.1.5 yıllık evliydi. Ah çocuğum, ah yavrum benim biriciğimdin. Birdin, tektin, evimizin gülüydün. Keşke senin yerine biz gideydik" diyerek ağıt yaktı. Oğlunun evinin direği olduğunu söyleyen anne Sidal şunları anlattı: "Biz, yeni doğan torunuma, vefat eden oğlumuzun adını koymak istedik. Fakat oğlumun vasiyeti var. 'Oğlum olursa adına babamın adını koyacağım' demişti. O yüzden dedesinin adını koyup oğlumun son isteğini yerine getireceğiz. Gelinimin haberi yok. 'Kayıp, gelecek' dedik. Ocağımız söndü, kırıldı kollarımız. Evimizin direği kırıldı."
MESLEK HASTALIĞI KURTARDI
Manisa'nın Soma ilçesinde madende 7 yıldır çalışan Cafer Kılıç ise geçirdiği rahatsızlık sayesinde hayatta kaldı. 3 ay önce meslek hastalığı sebebiyle işine son verilen Kılıç, İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Elmadere köyünde 11 akrabasını toprağa verirken, "Eşim, 'Allah seni bize bağışladı' diye ağlıyor. Bense hâlâ hayatta olduğuma inanamıyorum" diye konuştu.