Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayhan'ın avukatlarının tahliye talebini değerlendirdi.
Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, kararında, sanık Ayhan'ın ''Şanlıurfa'da KCK sistemine bağlı il yürütmesinde görevli olduğu, KCK adına toplantı organize edip koordine ettiği, KCK il sözcüsü olduğu, terörist cenazelerinin getirilmesi ve defnedilmesi törenlerini koordine ettiği, ölen teröristlerin ailelerinin maddi sıkıntılarının giderilmesi için çalıştığı, ilçe ve belde belediyelerine KCK olarak müdahale ettiği'' iddiasıyla hakkında TCK'nın ''Terör örgütü üyesi olmak'' suçlamasıyla 15 yıla kadar istemiyle dava açıldığını hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi:
''Dosyadaki kuvvetli suç şüphesinin varlığı, suçun CMK 100/3. maddesinde yer alan katalog suçlardan olması, kaçma şüphesinin bulunması ve bu koşullar altında adli kontrol uygulamasının tutuklamadan beklenen amacı sağlayamayacağı ve yetersiz kalacağı göz önüne alınarak, tahliye talebinin reddine oy birliğiyle karar verilmiştir.''
Sanık Ayhan'ın avukatları, mahkemeye sundukları dilekçede, kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 Sayılı ''Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun'' gereği, müvekkillerinin milletvekili olması, tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin toplanmış olması ve kaçma sebebinin olmaması nedeniyle hakkında adli kontrol kararı verilerek, tahliyesini talep etmişti.
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi de, Şırnak KCK davasının tutuklu sanığı Şırnak BDP milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın tahliyeye ilişkin talebini reddetmişti.