Kaleli, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da değişiklik yapan kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.
Teklif, Resmi Bayram günleri arasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yanı sıra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de ekliyor.
Teklifin gerekçesinde, kadına yönelik şiddetin çeşitlilik kazanarak ve artarak devam ettiği ifade edildi. Toplum, töre, namus anlayışı, erkekleri rahatlatacak kurallarla gelenek haline getirilen bakış açısının, kadına şiddeti adeta meşru kıldığı belirtilen gerekçede, kadının ekonomik ve sosyal yaşamdan uzaklaştırılması, mazbutlaştırma ve muhafazakarlaştırma çabalarının da şiddete zemin hazırladığı vurgulandı. Gerekçede, "Ülkemizde yaşananları ve artan şiddeti göz önüne aldığımızda kadın, sadece doğuran, büyüten, evi çekip çeviren, yaranmak, onay görmek zorunda hisseden konumundan kurtarılamadıkça, bu geleneksel halden çıkamadıkça kaderi de değişmeyecektir. Sevgisiz sadece siyasi ideolojilerin peşinden giden anlayış, şiddeti doğuran en büyük nedenlerdendir" denildi.
Gerekçede, Arnavutluk, Cezayir, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Brezilya, Burkina, Fas, Kamerun, Çin, Küba, Gürcistan, İtalya, İsrail, Laos, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Moğolistan, Karadağ, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Tacikistan, Ukrayna, Özbekistan, Vietnam ve Zambiya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tatil olarak kutlandığı anımsatıldı.
Gerekçede, "8 Mart'ın ülkemizde de resmi tatil ilan edilmesiyle ekonomik anlamda bir kayıp söz konusu olmayacağı gibi bütün dünyanın ortak değeri olan emek, barış, eşitlik ve özgürlük mücadelesine kadınların aktif katılımının önü açılacaktır" denildi.