İnternet Andıcı" iddianamesini kabul eden İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce önceki gün hakkında yakalama kararı çıkarılan 7'si muvazzaf general toplam 14 kişi ile ilgili ilk tutuklama dün gerçekleşti. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne avukatıyla birlikte teslim olan Emekli Hava İstihbarat Albay Fuat Selvi, Silivri'de çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Selvi dün sabah saatlerinde avukatıyla birlikte geldiği Beşiktaş Adliyesi'nden Silivri'de bulunan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne götürüldü. Mahkeme heyeti, 2. Ergenekon duruşmasına ara vererek Selvi'nin tutuklama işlemini gerçekleştirdi. Hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunan Selvi, savunmasında "Ben bu suçları işlemedim, ancak takdir mahkemenindir" ifadesini kullandı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, "kuvvetli suç şüphesi" göz önüne alınarak Selvi'nin tutuklanması yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti de "delil durumu" ve "kuvvetli suç şüphesi"ni gözününe alarak, adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı gerekçesiyle Selvi'nin tutuklanmasına karar verdi. "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı örgüt üyesi olmak" suçlarından tutuklanan Selvi, polis ekiplerince cezaevine götürüldü.
13 KİŞİ KALDI
13'üncü
Ağır Ceza Mahkemesi, önceki gün Fuat Selvi dışında şu isimler için de yakalama emri çıkarmıştı: Org. Hüseyin Nusret Taşdeler, emekli Org. Hasan Iğsız, Balyoz davasında da tutuklu yargılanan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, korgeneraller Mehmet Eröz, İsmail Hakkı Pekin, tümgeneraller Hıfzı Çubuklu, Mustafa Bakıcı, Tuğamiral Alaettin Sevim, albaylar Ziya İlker Göktaş, Sedat Özüer, Hulusi Gülbahar, Cemal Gökçeoğlu ve sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya.
ASKERDEN 'İNTERNET' YANITI
İstanbul
13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 29 Temmuz'da kabul edilen "İnternet Andıcı" iddianamesinin ek delil klasörleri sanık ve avukatlara verilmeye başlandı. Klasörlerde Genelkurmay'da hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla hazırlandığı belirtilen internet siteleri hakkında tespit tutanakları da yer alıyor. İddianamenin 9'uncu ek delil klasöründe Genelkurmay Başkanlığı Hukuk İşleri Müdürü Hakim Albay Şakir Aytaş'ın imzasını taşıyan 30 Aralık 2010 tarihli yazısında, "Söz konusu internet siteleri daha önceden eski adıyla Psikolojik Harekât Daire Başkanlığı, değişen adıyla Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından işletilmiştir" denildi. Bu sitelerde yer alan yazıların ise Genelkurmay kurumsal kimliği altında yayımlandığına dair hiçbir belge bulunmadığı vurgulandı.