Balyoz Güvenlik Harekât Planı ile ilgili iddianamede çarpıcı ifadeler yer aldı. Savcının, "Balyoz belgeleri gerçek" dediği iddianamede, plan hazırlanırken 12 Eylül Darbesi'nin örnek alındığı vurgulandı. TSK'ya ait bilgisayarlarda yazılan planın Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının bilgileri dışında, emekli generaller Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına tarafından hazırlandığı belirtildi. Planın hükümeti devirmeyi amaçladığı da öne sürüldü.
SAVCI: BELGELER GERÇEK
AK Parti hükümetini devirmek için 2002 -2003 yılında hazırlandığı iddia edilen planla ilgili iddianamade, 25'i muvazzaf 54 generalin yanısıra büyük çoğunluğu 'albay' rütbesinde olan toplam 196 şüpheli yer aldı. Özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ergül, Süleyman Pehlivan, Ali Haydar ve Murat Yönder tarafından hazırlanan iddianamede, soruşturma kapsamında ele geçirilen tüm belgelerin gerçek olduğu ifade edildi.
12 EYLÜL ÖRNEK ALINDI: İddianamede, Balyoz Harekat Planı ve 12 Eylül 1980 askeri darbesi için hazırlanan Bayrak Harekat Planı'nın askeri yazım teknikleri açısından benzediği vurgulandı ve şöyle denildi: "Bayrak Harekat Planı ile uygulanan sıkıyönetim politikaları, ciddi benzerliklerle, Balyoz Harekat Planı'nda da yer alıyor. Sıkıyönetim planları yapılırken 12 Eylül esas alınmış, bu planlar üzerinden paralel nitelikte çalışmalar yapılmıştır. Balyoz'da yer alan hususlar 12 Eylül darbe planı ve sonrasında yürütme görevlerini devralan Milli Güvenlik Konseyi'nin 1 No'lu bildirisinde yer alan hususlar ile de büyük oranda benzerlik taşımaktadır."
İSİM 12 MART'TAN: Planın isminin de, Nihat Erim'in, darbeden sonra söylediği "Tepelerine Balyoz gibi inilecek" sözünden esinlendiği öne sürüldü.
SEMİNER DEĞİL DARBE PROVASI: 05-07 Mart 2003 tarihli plan seminerinde, harekat planının bir nevi provasını yapacak düzeyde hazırlık yapıldığı savunulan iddianemede, şu ifadelere yer verildi: "Dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, hükümetin bir darbeyle yıkılması ve yerine Milli Mutabakat Hükümeti adı altında yeni bir hükümetin kurulması yönünde çalışma başlattı. Harp Akademileri Komutanı İbrahim Fırtına ve Donanma Komutanı Özden Örnek ile temas kuruldu ve anlaşma sağlandı."
PLANLAR REVİZE EDİLDİ: İddianamede, "AK Parti'nin 2002 yılı milletvekili seçimlerini kazanmasına kadar olan dönemde, çoğunlukla dış tehdide yönelik düzenlemeler yapıldı. Ancak, AK Parti'nin tek başına hükümet kurmasından sonra planlar revize edilip, iç tehdit esas alınarak sıkıyönetim planları güncellendi" denildi.
TSK'NIN BİLGİSAYARINDA: "Balyoz belgelerinin çoğunda aynı kullanıcı isminin yer aldığı, belgelerin TSK'ya ait bilgisayarlarda hazırlandığı anlaşılmıştır" denildi. Soruşturulan 19 adet CD'nin, komutanlık bünyesinde arşivlendiği de vurgulandı.