Başkan Erdoğan’ın 14 Mayıs programı orada son bulacak! Ayasofya’da akşam namazı ve dua
Başkan Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs'ta gerçeştirilecek olan seçimlerle ilgili yoğun bir program gerçekleştirdi. 13 Mayıs günü Başkan Erdoğan seçim programını Ayasofya'da kılacağı namaz ve dua ile sonlandıracak.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yoğun geçen seçim programını cumartesi günü İstanbul'da gerçekleştireceği vatandaş buluşmalarının ardından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde akşam namazı ile bitirecek.
Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesiyle Ayasofya'da ibadetin yolu açılmıştı.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı'nı "hayırlı olsun" mesajıyla paylaşmıştı.
İHA