Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başvurularının 14 Nisan tarihinde sona erdiği 2019 LGS hakkında heyecanlı süreç sona erdi. Liselere Geçiş sınavı giriş belgeleri açıklandı. Bu doğrultuda, yanıtı merakla beklenen 'LGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak?' sorusunun cevabı da netleşti. Peki, 2019 LGS sınav giriş belgesi nasıl ve nereden öğrenilir? Detayları sizler için derledik.
Haberimizin ilerleyen sayfalarından, LGS sınav yerleri ve giriş belgesi sürecine dair tüm ayrıntıları bulabilirsiniz.
LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL VE NEREDEN GÖRÜNTÜLENİR?
LGS kapsamında 1 Haziran'da liselere giriş için yapılacak merkezi sınavın giriş belgeleri yayımlandı. Öğrenciler, kayıtlı oldukları okul idarelerine başvurup sınav giriş belgelerini alabilecek.
Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak.
Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler, belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüklerinden alabilecek.
2019 LGS İÇİN MEB'DEN SAAT UYARISI
Öğrenciler, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için en geç saat 09.00'da, fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacak.
Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.
Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak.
BU YIL LGS NE ZAMAN?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımlandığı sınav takvimine göre LGS 1 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 24 Haziran tarihinde açıklanacak.
Öğrenciler merkezi sınav sonuçlarına 24 Haziran'dan itibaren www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden görüntüleyebilecek.
Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.
Birinci oturum Türkiye saati ile 09.30´da ve ikinci oturum 11.30´da başlayacak. Birinci oturumda, 8´inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.
60 dakika olan sayısal alan sınav oturum süresi 20 dakika uzatılarak 80 dakikaya çıkarıldı. Buna göre sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.