2007 yılında Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan üniversitenin 100 bin metrekare kapalı alanı olduğunu açıklayan Aydınlar, Kerem Aydınlar Kampüsü'nde 324 öğretim görevlisinin hizmet verdiğini söyledi. Yeni binasında hizmete giren üniversitenin bünyesinde klinik simülasyon, endoskopik robotik cerrahi eğitim merkezi ve donanımlı laboratuvarlar bulunuyor. Öğrenciler ambülans eğitiminden, kaza senaryolarına, binasında hizmete giren üniversitenin ameliyathaneden, yoğun bakıma, doğum ünitesinden, travmaya kadar her alandan pratik dersler görüyor, uygulamalı eğitim alıyor. Öğretim üyeleri için özel toplantı ve çalışma odaları barındırırken yurtdışından gelen teknolojik aletleri de bünyesinde taşıyor.Üniversitenin Amacının sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğunu belirten Aydınlar şöyle konuştu " Ülkemizde sağlık hizmeti geçtiğimiz 20 yıl içinde yapılan yatırımlarla gelişti. Bölgedeki diğer ülkeler açısından da önemli bir üst haline geldi. Bu nedenle, tıbbi sonuçların daha ileri gittiği, iyi yetişmiş, donanımlı, yeniliklere açık hekimlere ve sağlık çalışanlarına ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü'nü büyük bir emekle kurduk. Dünyanın en iyi simülasyon laboratuvarlarına sahibiz. Türkiye'nin en nitelikli doktorlarını bir çatı altında birleştireceğiz. Öğrencilerimizin yüzde 28'i burslu okuyor, Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarının yüzde 62'si kurumlarımız bünyesinde çalışıyor."
2 yıl içinde bir eğitim hastanesi kurmayı hedeflediklerini belirten Aydınlar, önümüzdeki dönemde diş hekimliği, eczacılık ve spor bilimleri fakültesi de açmayı planladıklarını, yurtdışıyla da işbirliklerinin devam ettiğini vurgulayarak, Kuzey Irak'ta bir hastanede de hizmet vereceklerini söyledi.
Hedef donanımlı hekimler yetiştirmek
Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ise, hedeflerinin sağlık sektörüne donanımlı mezunlar katmak olduğunu anlatarak şu açıklamada bulundu.
"Öğrenci odaklı, araştırma geliştirmeye önem vererek, sağlık alanında en iyi hekimleri, personeli yetiştirmek istiyoruz. Saha deneyimine sahip olarak belli yetkinlik düzeyine ulaşanları hastanelere göndermeyi planlıyoruz. Uygulamalı eğitimler vererek, yurtdışından gelen araçlarla pratikler, yapılıyor. Klinik simülasyon, endoskopik robotik cerrahi eğitim merkezlerinde deneyler yapılıyor. 4 fakülte, 2 meslek yüksekokulu, ve sağlık bilimleri enstitüsü ile yaklaşık 1. 400 öğrenciyle hizmet veriyoruz. Alanlarında en iyi çocukları yetiştirerek daha iyiye ulaşmak için bu çabamızı sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.