SON DAKİKA| Hamas İsraillilerin naaşlarını teslim etti
Son dakika haberleri: Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Filistinli grup, 4 İsraillinin naaşlarını teslim etti.
Son dakika haberleri: Hamas İsrailli 4 kişinin cenazelerini teslim etti. "Oded Lifshitz" isimli İsrailli ile "Bibas" ailesine mensup 3 kişiye ait naaşlar Kızılhaç ekiplerine teslim edildi.
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında, naaşları teslim edilen esirlerin tamamının, "gözaltı merkezlerinin İsrail tarafından bombalanması sonucu hayatını kaybeden kişiler" olduğunu açıkladı.
Ebu Ubeyde, "Hepsi, Siyonist işgal uçaklarının tutuldukları yerleri kasıtlı olarak bombalamasından önce hayattaydı." ifadelerini kullandı.
Hamas, 4 İsrailli esirin naaşını Kızılhaç'a teslim etti | Video
DİKKAT ÇEKEN POSTER
Hamas'ın naaşları teslim ettiği noktada bir poster göze çarptı. Posterde kendi halkını katleden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ölümüne neden olduğu 4 İsraillinin fotoğrafları ile görüntülendi.
Dikkat çeken posterde şu yazılar görüldü: "Savaş suçlusu Netanyahu ve onun Nazi ordusu onları (4 İsrailli) Siyonist uçaklardan fırlatılan füzelerle katletti."
FİLİSTİNLİ ESİRLERİN DURUMU
Öte yandan Hamas'tan yapılan bir başka açıklamada, 4 İsraillinin naaşına karşılık Filistinli esirlerin ise 22 Şubat'ta serbest bırakılacağı duyuruldu.
Ateşkes ve esir takası anlaşmasının ilk aşaması kapsamında serbest bırakılması kararlaştırılan ve hayatta olan İsrailli esirlerin kalanının da 22 Şubat'ta serbest bırakılacağı aktarıldı.
Cumartesi günü serbest bırakılacak İsraillilerin sayısının 6 olduğu belirtilen açıklamada, bu kişilerin arasında Hişam es-Seyyid ve Avira Mengistu'nun da bulunduğu belirtildi.