Hindistan’da yine bir izdiham faciası: Tren istasyonunda 18 ölü

Hindistan’da bazı tren seferlerinin durdurulmasıyla kanlı bir izdiham yaşandı. Olayda 18 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan’da yine bir izdiham faciası: Tren istasyonunda 18 ölü

Asian News International'ın (ANI) haberine göre, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki tren istasyonundan Prayagraj kentine giden 2 seferin iptal edilmesinin ardından yolcular arasında izdiham yaşandı.

Yetkililer, izdihamda 5'i çocuk olmak üzere 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 10'dan fazla kişinin de yaralandığını bildirdi. Yetkililer ayrıca, olay yerine çok sayıda acil müdahale ekibinin sevk edildiğini ve yaralıların tedavi için yakınlardaki hastanelere gönderildiğini belirtti.

Görgü tanıkları, Prayagraj'daki festivale gitmek üzere istasyona gelen yolcuların, kalabalık oluşturmamaları yönündeki uyarılara uymadığını ifade etti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, X sosyal medya hesabından, izdiham nedeniyle hayatını kaybedenler için duyduğu üzüntüyü paylaştı.