Fransızların 'koronavirüs tatilleri' olay yarattı! Önlemlere aldırmadan…
Yeni tip koronavirüs mutasyonu vakalarının önlenemez bir bicinde arttığı Avrupa’da, başta mutasyonun çıkış noktası İngiltere olmak üzere birçok ülke, sıkı karantina tedbirleriyle dağılımı önlemeye çalışıyor. Art arda birçok ülkeden seyahat yasakları haberlerinin geldiği şu günlerde binlerce Fransızın, yeme-içme sevdasıyla seyahatlere çıkması, yerel basında büyük yankı uyandırdı.
![Fransızların ’koronavirüs tatilleri’ olay yarattı! Önlemlere aldırmadan…](https://iasbh.tmgrup.com.tr/c78eb1/752/395/0/1/800/421?u=https://isbh.tmgrup.com.tr/sbh/2021/01/30/fransizlarin-koronavirus-tatilleri-olay-yaratti-onlemlere-aldirmadan-1612013324692.jpg)
Mutasyonlu koronavirüs alarmının verildiği Fransa'da "normal hayata özlem" furyası giderek daha tehlikeli bir hal alıyor.
HASTANELER DOLUP TAŞIYOR
Yeni tip koronavirüs mutasyonunun hızla artış yaşadığı ülkede günlük vaka sayıları 2 binleri aşmış durumda. Yetkililerin, bir önceki koronavirüs dalgasından çok daha büyük yeni bir dalgaya hazır olunması gerektiği uyarısı giderek artarken, tüm ülke çok daha sıkı karantina tedbirlerine hazırlanıyor.
![Fransızların ’koronavirüs tatilleri’ olay yarattı! Önlemlere aldırmadan…](https://iasbh.tmgrup.com.tr/944c65/0/0/0/0/0/0?u=https://isbh.tmgrup.com.tr/sbh/2021/01/30/fransizlarin-koronavirus-tatilleri-olay-yaratti-onlemlere-aldirmadan-1612013358577.jpg&mw=600)
Hastanalerdeki doluluk oranının yüzde 60'ları aştığı ülkede, iyileşme oranları da vaka sayılarına göre oldukça düşük.
FRANSIZLAR VİRÜSE ALDIRMADAN SEYAHAT EDİYOR
Şu an uygulanan en sıkı önlemlerin bile Fransa için yetersiz olduğunda ısrar eden yetkililer, tüm ülkeyi tam karantina altına almayı gündeme getirmişken, Fransızların salgındaki tutumu, gündeme bomba gibi düştü.
![Fransızların ’koronavirüs tatilleri’ olay yarattı! Önlemlere aldırmadan…](https://iasbh.tmgrup.com.tr/a05b05/0/0/0/0/0/0?u=https://isbh.tmgrup.com.tr/sbh/2021/01/30/fransizlarin-koronavirus-tatilleri-olay-yaratti-onlemlere-aldirmadan-1612013355839.jpg&mw=600)
France24'un hazırladığı dosyaya göre, koronavirüs salgını öncesindeki günlere özlem duyan Fransızlar, salgına rağmen karantina önlemlerinin olmadığı ülkelere tatile gidiyor.