Başkan Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar: Miçotakis, Guterres...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitabının ardından Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'i kabul etti. Erdoğan, Miçotakis ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından BM Genel Merkezi'nde Genel Sekreter Guterres ile bir araya geldi. Öte yandan Erdoğan, ilerleyen saatlerde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti. Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin ele alındığı görüşmede Erdoğan, Paşinyan'a kendi yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını hediye etti. Erdoğan, temasları kapsamında Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile de birer görüşme gerçekleştirdi

Başkan Erdoğan’dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar: Miçotakis, Guterres...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan'ın iyi komşuluk esası ekseninde geleceğe emin adımlarla ilerleyebileceğini belirterek, iki ülke arasındaki diyaloğun güçlendirilmesinin ve Atina Bildirgesi'nin lafzı ve ruhu doğrultusunda hareket etmenin iki ülkeye de kazandıracağını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Birleşmiş Milletler binasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i kabul etti.

Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Başkan Erdoğan’dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar: Miçotakis, Guterres...

Başkan Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan'ın iyi komşuluk esası ekseninde geleceğe emin adımlarla ilerleyebileceğini, iki ülke arasındaki diyaloğun güçlendirilmesinin ve Atina Bildirgesi'nin lafzı ve ruhu doğrultusunda hareket etmenin iki ülkeye de kazandıracağını ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere çeşitli bölgelerdeki saldırılarının masum sivillerin yanı sıra bölgenin huzurunu hedef aldığını, krizin bölgeye yayılması riskinin bulunduğunu, insani yardımların Gazze'ye engelsiz ulaştırılması için İsrail'e baskı yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Başkan Erdoğan’dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar: Miçotakis, Guterres...

KRİTİK TOPLANTI TÜRKİYE'DE YAPILACAK! TARİH BELLİ OLDU

Öte yandan Başkan Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabulünde, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın 2025 yılının ilk aylarında Türkiye'de yapılması kararlaştırıldı.

Başkan Erdoğan’dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar: Miçotakis, Guterres...

ERDOĞAN, GUTERRES'İ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) binasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i kabul etti.

Erdoğan görüşmede, Filistin topraklarında İsrail tarafından uygulanan soykırımın insanlık için yeni bir utanç kaynağı olduğunu, uluslararası toplumun İsrail katliamlarını durdurmak için tek ses olması gerektiğini belirtti.

Başkan Erdoğan’dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar: Miçotakis, Guterres...

Başkan Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanında İsrail aleyhine açılan soykırım davasını Türkiye'nin yakından takip ettiğini ve müdahil olacağını, Gazze'de şartların kış mevsiminin yaklaşmasıyla daha da ağır hale geldiğini, hastalıkların arttığını, bu nedenle Gazze'ye insani ve tıbbi yardımların artırılması için daha fazla çaba harcanması ihtiyacını ifade etti.

Başkan Erdoğan’dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar: Miçotakis, Guterres...

Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü gibi haklarının tescilini istediğini kaydeden Erdoğan, federasyon modeli dışındaki çözüm imkanlarının tarafların katılımıyla BM himayesinde bir toplantıda ele alınabileceğini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin devlet olarak tanınmasının Ada'daki gerçekleri dikkate alan bir çözümün anahtarı olacağını bildirdi.

Başkan Erdoğan’dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar: Miçotakis, Guterres...

BAŞKAN ERDOĞAN, PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Türkevi'nde, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti.

Görüşmede, Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki barış süreçleri ele alındı.

Başkan Erdoğan'ın, görüşmede Türkiye'nin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın sağlanmasını ve yeni dönemde iki ülke arasında sağlam bir dostluğun tesis edilmesini desteklediğini, bunu kolaylaştırmak için gayretlerin devam ettiğini kaydettiği belirtildi.

Başkan Erdoğan’dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar: Miçotakis, Guterres...

Erdoğan'ın ayrıca, Türkiye ve Ermenistan arasında ön koşulsuz normalleşme yolunda önemli bir mesafe alındığını aktararak, diyalog sürecinin devamına yönelik samimi desteklerini dile getirdiği ifade edildi.

Öte yandan Erdoğan, Paşinyan'a kendi yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını hediye etti.

Başkan Erdoğan’dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar: Miçotakis, Guterres...

PAKİSTAN BAŞBAKANI ŞERİF'İ KABUL ETTİ

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla New York'ta bulunan Başkan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

Erdoğan, temasları kapsamında Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Başkan Erdoğan’dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar: Miçotakis, Guterres...

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Türkevi'nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'le gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ve Ukrayna ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşının seyri ile barış çabaları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Görüşmede Başkan Erdoğan, Türkiye'nin başından beri Ukrayna-Rusya savaşının Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliği korunarak, diyalog yoluyla sona erdirilebileceğine inandığını ve bu hedefe ulaşmak için çabalarına devam ettiğini ifade etti.

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin adil ve kalıcı bir barış için arabuluculuk dahil her türlü kolaylaştırıcı adımı atmaya hazır olduğunu, Karadeniz Tahıl Girişiminin canlandırılması ve Ukrayna ile Rusya arasında barışın kapısını aralayabilecek bir ateşkesin sağlanması için gayretlerin süreceğini belirtti.

Görüşme sonrası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından Türkevi'nden yolcu edilen Zelenskiy, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan buradan ayrıldı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.