ABD seçimleri sekteye uğradı: Bomba tehdidi…

ABD’de seçimler kısa süreliğine de olsa aksadı. Bazı eyaletlerdeki bomba tehditleri dolayısıyla bazı sandıklar boşaltıldı ve oy kullanma saatleri uzatıldı.

ABD seçimleri sekteye uğradı: Bomba tehdidi…

ABD'de birçok çekişmeli eyalette yapılan bir dizi bomba tehdidi seçimleri sekteye uğrattı.

Salı günü Arizona, Georgia ve Pensilvanya'nın bazı bölgelerinde meydana gelen bomba tehditlerinin asılsız olduğu ortaya çıktı ancak bu durum bazı sandıkların boşaltılmasına ve oy kullanma saatlerinin uzatılmasına neden oldu ve bazı oyların sayımında gecikmeye yol açtı.

Tehditler, Atlanta'daki ve Pensilvanya'daki oy verme sandıklarında ve seçim ofislerinde bildirildi. Eyalet sekreteri ofisine göre, ayrıca Arizona bölgesindeki birkaç oy verme yerinde de bomba tehditleri rapor edildi.

ABD seçimleri sekteye uğradı: Bomba tehdidi…

RUSYA SUÇLANDI

Atlanta'yı da kapsayan Georgia'nın Fulton bölgesinde, 177 oy verme yerinden 32'sine bomba tehdidi geldi ve beşi kısa süreliğine boşaltıldı. Oy verme yerleri tehditlerden sonra yeniden açılabildi.

FBI, birçok eyalette gelen asılsız bomba tehditlerinin çoğunun Rus e-posta alan kodlarından kaynaklandığını aktardı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.