Çocuğunuza sağlıklı kilo aldırmak için 9 etkili öneri!

Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, her dört çocuktan birinde iştahsızlık sorunu olduğunu belirtirken “Eğer altında yatan herhangi bir hastalık yoksa, çocuğunuz gelişimine sağlıklı olarak devam ediyorsa iştahsızlık için endişelenmeye gerek yok. Onların kilo almalarını sağlayabilirsiniz. Ancak çocuğunuzun kilo almasını sağlarken onun sağlığını tehlikeye atmadan sağlıklı yöntemlerle bunu yapın” diyor. Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, çocuklara sağlıklı kilo aldırmak için 9 etkili öneride bulundu.

Giriş Tarihi: 25.3.2019 17:07
Çocuğunuza sağlıklı kilo aldırmak için 9 etkili öneri!

ISRARCI OLMAYIN AMA ALTERNATİF DE YARATMAYIN

Çocuğunuz yemek yemeyi reddettiğinde veya tabağını yarım bıraktığında ısrar etmeyin. Ancak ara öğünde de bir şey yedirmeyin. Alternatif olarak aç kalacak korkusuyla sevdiği bir yemeği hazırlamayın. O zaman çocuğunuz zamanla bir sonraki öğünü beklemesi gerektiğini öğrenebilir. Ayrıca çocuğunuz yemek istemediği zaman buna duygusal veya eylemsel olarak abartılı tepkiler göstermeyin. Davranışlarınızı kontrol altına alın. Çocuk bu nedenle sizin ilginizi çektiğini fark ederse, bu ilgiyi devam ettirmek için özellikle yemek yemekten kaçınabilir.

HEKİME DANIŞIN

Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz "Bütün önlemlere rağmen çocuk kilo alamıyorsa bunun nedenini araştırmak için hekime danışmak gerekir. Bazı sağlık sorunları, kistik fibrozis, erken doğum, uyuyamama gibi gibi durumlar da çocuğun normalin altında kiloda olmasına neden olabilir. Böyle bir durumda hekim ve diyetisyen eşliğinde çocuğun diyetindeki eksiklikler tespit edilerek daha uygun ve sağlıklı bir diyet uygulanması sağlanabilir." diyor.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuğunuza sağlıklı kilo aldırmak için 9 etkili öneri!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA