SEVMEDİĞİ YİYECEKLERİ FARKLI ŞEKİLDE HAZIRLAYIN
Örneğin süt sevmeyen çocuklara sütlü tatlılar hazırlayabilirsiniz. Muhallebi, sütlaç veya kazandibi tüketebilirler. Hatta sütlü tatlılara şeker koymadan hurmalı, incirli, muzlu muhallebi hazırlayabilirsiniz. Yumurta sevmeyen çocuklara krepler hazırlayıp pekmezle servis edebilirsiniz. Ispanak veya pırasa sevmeyen çocuklara, içerisinde ıspanak veya pırasa da bulunan börek yapabilirsiniz. Sebze tüketmeyen çocuklara sebzeli çorbalar hazırlayıp daha kolay tüketmelerini sağlayabilirsiniz. Balık veya tavuk tüketmeyen çocuklara bunların çorbalarını, meyve yemeyen çocuklara da elmalı, havuçlu veya üzümlü kekler yapabilirsiniz.
SOFRAYI ÇOCUKLARINIZLA BİRLİKTE HAZIRLAYIN
Mutfak etkinlikleri çocukların çok yönlü gelişimini destekliyor. Örneğin çocukların dikkatini, planlanma becerilerini, estetik düşünme yeteneğini ve yaratıcılığını geliştirir. Bununla birlikte çocuklar emek verdikleri şeylere değer verip sahip çıktıklarından, birlikte hazırlanmış bir yemeği tüketme ihtimali de yükseliyor. Beraber hazırladığınız gökkuşağı renginde rengarenk bir salatayı bu sayede daha kolay tüketebilir. Ardından bu yemeği "ne renk bir tabakta servis edelim?" gibi sorular sorarak, kendi seçtiği şeylerle daha kolay tüketmesini sağlayabilirsiniz.