Paketli gıdalardaki kodlara dikkat!

Paketli gıdalar yoğun hayat temposu içerisinde hepimiz için kullanım kolaylığı sağlarken; uzun vadede sağlığımızı ciddi anlamda tehdit ediyor. İçerdikleri aspartam, fruktoz, mısır şurubu, trans yağlar gibi koruyucu maddelerle özellikle büyüme çağındaki çocukların gelişimlerini olumsuz yönde etkileyen bu ürünlerden kendimizi ve ailemizi korumak mümkün mü? Paketli gıdalarda güvenli bir tüketim seviyesi mevcut mu? Merak ettiklerimizi konunun uzmanlarına danıştık.

Giriş Tarihi: 28.2.2019 17:16
Paketli gıdalardaki kodlara dikkat!

ÖZELLİKLE DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN E KODLARI
E kodlu her katkı maddesi mutlak zararlıdır diye bir ifade kullanmak doğru olmaz. Ancak bu maddelerin uzun vadeli tüketimleri zararlıdır denilebilir. Bu katkı maddeleri bilindik markalar tarafından yasal limitler dahilinde kullanılırlar. Merdiven altı işletmeler dediğimiz yerlerde ise ürünün raf ömrünü uzatmak, rengini güzelleştirmek, lezzetini ve dayanıklılığını artırmak için yasal limitler arttırılır. Tüketicilerin bunu fark etmesi ise imkansızdır. İçecek ve konservelerde kullanılan katkı maddelerinin de oranı yazmaz. Bu ürünleri tükettiğimizde, vücudumuza hangi oranda katkı maddesinin girdiğini bilemeyiz. Ancak birtakım kimyasal analizlerle anlaşılabilir. Paketli gıdaları tüketirken son derece dikkatli olmak zorundayız. E kodlu ürünlerin oranlarının kontrol mekanizması neredeyse imkansıza yakındır. Daha bilindik markalar tercih edilmelidir, ancak bunlar da sık sık tüketilmemelidir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Paketli gıdalardaki kodlara dikkat!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA