ÖZELLİKLE DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN E KODLARI
E kodlu her katkı maddesi mutlak zararlıdır diye bir ifade kullanmak doğru olmaz. Ancak bu maddelerin uzun vadeli tüketimleri zararlıdır denilebilir. Bu katkı maddeleri bilindik markalar tarafından yasal limitler dahilinde kullanılırlar. Merdiven altı işletmeler dediğimiz yerlerde ise ürünün raf ömrünü uzatmak, rengini güzelleştirmek, lezzetini ve dayanıklılığını artırmak için yasal limitler arttırılır. Tüketicilerin bunu fark etmesi ise imkansızdır. İçecek ve konservelerde kullanılan katkı maddelerinin de oranı yazmaz. Bu ürünleri tükettiğimizde, vücudumuza hangi oranda katkı maddesinin girdiğini bilemeyiz. Ancak birtakım kimyasal analizlerle anlaşılabilir. Paketli gıdaları tüketirken son derece dikkatli olmak zorundayız. E kodlu ürünlerin oranlarının kontrol mekanizması neredeyse imkansıza yakındır. Daha bilindik markalar tercih edilmelidir, ancak bunlar da sık sık tüketilmemelidir.