KAHVALTIDA NELER TÜKETİLMELİ?
Kahvaltı yapmak kadar kahvaltının içeriğinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Uzman Diyetisyen Kübra Esin konuyla ilgili şunları söyledi: "Kahvaltıda kan şekerini hızla yükselten ve sonra düşüren şekerli besinler yerine büyümek için gerekli olan proteinden zengin süt, yumurta, peynir; bağışıklığı güçlendiren vitamin ve mineralden zengin taze sebze-meyve; günlük enerji ihtiyacımızın çoğunluğunu sağlayan ekmek, tahıl gevreği gibi besinler tüketilmelidir."
KAHVALTI İÇİN MENÜ ÖRNEKLERİ:
1- Süt-haşlanmış yumurta-domates-salatalık-ekmek
2- Taze sıkılmış meyve suyu - peynirli omlet- zeytin
3- Açık çay- menemen – ekmek
4- Süt- ballı ekmek- muz
5- Taze sıkılmış meyve suyu - peynirli tost