İki yıl önce evlenen Sema-Emir Şahin çiftinin 7 aylık bebeği Ali Emir'in ölümünün yankıları sürüyor. Sema-Emir Şahin çiftinin 7 aylık bebeği Ali Emir, İstanbul Halkalı'daki özel bir hastanede iddialara göre doktor ihmali yüzünden yaşamını yitirmişti. İstanbul'da SABAH'ın ortaya çıkardığı Sema-Emir Şahin çiftinin 7 aylık bebeği Ali Emir'in ölümüyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları…
Şişli Etfal'de asistan doktor olarak çalışırken başka hastanede de çalışan Ramima Rzayeva'nın yatış verdiği bebeğinin akciğer filmi çekilip, serum tedavisine başlandı. Ardından kötüleşmeye başlayan Ali Emir gece komaya girdi. Anne Sema Şahin, "Adli Tıp Kurumu'nun vermiş olduğu raporda akciğer enfeksiyonuna bağlı 'solunum yetmezliği' tespitinin ve ilaçların hangi dozda nasıl verildiğinin belirlenmesi için dosyanın Adli Tıp Kurumu 3. Üst Kurulu'na gönderilmesi talebinde bulunduk" dedi.
İstanbul Küçükçekmece'de yaşayan Sema - Emir Şahin 7 aylık bebeği Ali Emir, Halkalı'daki özel br hastanede doktor ihmali yüzünden yaşamını yitirdi. Aile. bebeklerine kayıt dışı olduğu iddia edilen Ramma Rzayeva tarafından bakıldığını ancak Barış Y. kaşesini kullanıldığını belirtmişti. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Y.'nn 2014 yılında da benzer uygulaması nedeniyle hastane yönetimine şikayet edildiği belirlendi.
Şikayetten sonra buradan ayrılarak aynı bölgedeki bir başka özel hastanede kısa bir süre çalıştı. İddialara göre aynı doktorun bir önceki vakada da gece acilden kendisinin kaşesiyle dışarıdan kadrolu olmayan intern doktorlara gece nöbetini tutturduğu ve bu gerekçeyle hastane yönetimine şikayet edildiği ifade edildi. Ateş ve öksürük şikayetleriyle hastaneye götürülen Ali Emir'i muayene eden çocuk doktoru bir kadın doktor, üst solunum yolu enfeksonuna bağlı mikrop kaptığı teşhisi koyarak bir ilaç verdi.
Aile, iki gün sonra kontrole gittiklerinde doktorun izinli olduğunu, onun yerine Ramima Rzayeva isimli başka bir hekimin olduğunu gördüler. Ramima Rzayeva, Ali Emir'in müşahade altında kalması gerektiğini söyleyerek yatış verdi. Aile, Ali Emir'e ilk önce oksijen verildiğini sonra da akciğer filmi çekildiğini söyledi. İki adet ilaç verilen bebeğe sonra da serum bağlandı. Ancak Ali emir bir daha uyanamadı. Konuyla ilgili savcılık soruşturması sürerken ailenin adli tıp raporuna itiraz etti.
GERÇEK ORTAYA ÇIKACAK
Anne Sema Şahin, "Bu gülüşü benden koparan, kopmasında payı bulunan, buna müsade eden herkes güzel güzel hesap verecek yargı önünde. Ali Emir'in hesabı yargı önünde tek tek sorulacak. Susmuyorum, susanlara selam olsun. Ali Emir'in ölüm sebebi olarak akut bronşit gösterilmiş. Ama çocuğumun o gün hastaneye yatışından hemen sonra çekilen röntgeninde bronşitle alakalı hiçbir şey yok. Ali emir'in incelenen adli tıp sonucunda potasyumdan hiç bahsedilmemiş.
Antibiyotikten hiç bahsedilmemiş. Ali Emir sanri bir bronşit hastasıymış, bronşitten ölmüş gibi bir rapor hazırlanmış. Bugün benim öldüğümün ikinci günü. Ali Emir toprakta, ben yaşayan bir ölüyüm artık. Allah'ın adaletine sığınıyorum. Çünkü ne yazık ki bana göre kullardan bir şey beklenmemesi gerekiyor." dedi.
SABAH'ın ortaya çıkardığı skandalla ilgili aile, bebeklerine kayıt dışı olduğu iddia edilen Ramima Rzayeva tarafından bakıldığını ancak Barış Y. kaşesini kullandığını belirtmişti. Dr. Barış Y.'nin 2014 yılında da benzer uygulaması nedeniyle hastane yönetimine şikayet edildiği belirlendi. Bir süre Halkalı'da bulunan başka bir özel hastanede çalışan Barış Y. yeniden aynı hastaneye döndü. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Ali Emir'in çıkan sonucu akciğer enfeksiyonu. Ancak akciğer enfeksiyonuna neden olan unsurların belirlenmesi için Şahin ailesi, rapora itiraz etti. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için dosya yeniden Adli Tıp Kurumu'nda bulunan 8'inci kurula gönderilecek.
Şişli Etfal Hastanesi'nde asistan doktor olarak çalışan, başka bir hastanede çalışması yasak olan Ramima Rzayeva'nın, yatış verdiği Ali Emir'e akciğer filmi çekildi. Çekilen filmde akciğerinde bir sorun olmadığını belirten anne Sema Şahin, "Tedavi başladıktan sonra oğlum komaya girdi. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor bir prosedür. Biz şimdi akciğer enfeksiyonuna neden olan tedavi de kullanılan ilaçların hangi dozda nasıl verildiğinin belirlenmesi için dosyanın 3'ncü kurula gönderilmesi talebinde bulunduk" diye konuştu.
Ali Emir'in şüpheli ölümüyle ilgili SABAH'a konuşan Avukat Turgay Özcan, adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Tedavinin yapıldığı hastaneye dava açacaklarını ifade eden Özcan şunları söyledi: "Meslekte acemilik ya da mesleğin kurallarının yerine getirilmemesi sonucu çocuğun öldüğü net olarak belli. Burada aile üzerine düşen görevi yerine getiriyor.
Çocuğu hızlı bir şekilde hastaneye götürüyor. Çocuğun kendi doktoru orada olmadığı için bu konuda ehil olmayan kişiler tarafından tedaviyi edilmeye çalışılıyor. Yanlış müdahale sonucunda çocuk önce komaya giriyor. Sonra da hayatını kaybediyor. Çocuğun orada sağlığını kaybetme durumu söz konusu değil. İlaçlar doğru düzgün kullanılmış olsaydı çocuk hayatta kalacaktı. Doğru ilaçla müdahale edilmemesi en büyük sıkıntı, doğru ilacı verdirmeyen kişi de doktor. Şu an soruşturma devam ediyor. Bu cezalara bağlı olarak maddi ve manevi tazminat davası açacağız" diye konuştu.