Sağlık Bakanlığı corona tablosunda güncel verilerle birlikte corona virüsü vaka ve ölü sayısı yer alıyor. Vatandaşların akşam saatlerine doğru yoğunluk gösterdiği günlük durumun görüldüğü bu tabloda Türkiye corona virüsü vaka ve ölü sayısı, iyileşen ve entübe hasta sayısı gibi tüm rakamlar paylaşılıyor. Vatandaşlar ''Türkiye'de corona virüsü nedeniyle kaç kişi öldü, vaka sayısı kaç oldu?'' sorusuna yanıt arıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük olarak Türkiye'de corona virüs vaka ve ölü sayısı ile ilgili halkı bilgilendirirken, yayınlanan ve canlı vaka, ölüm, iyileşen hasta sayısını gösteren tablodan takip yapabilirsiniz. Peki 4 Nisan Türkiye'de corona virüsü nedeniyle kaç kişi öldü, vaka sayısı kaç oldu? İşte Sağlık Bakanlığı Corona virüsü haritası ile vaka ve ölü sayısı…
Sağlık Bakanlığı güncel verilerle birlikte corona virüsü vaka ve ölü sayısını kamuoyuna duyuruyor. Haberimizde, Türkiye'de corona virüsü vaka sayısı ve ölü sayısı kaç? Sorusunun yanıtına ve Sağlık Bakanlığı Corona günlük tablosuna erişebilirsiniz.
TÜRKİYE CORONA VİRÜSÜ VAKA VE ÖLÜ SAYISI KAÇ? 4 NİSAN
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 4 Nisan corona virüs tablosunu paylaştı
Bugüne kadar yapılan 161.380 testin %12,18'i son 24 saat içinde gerçekleşti. İyileşen hasta sayımızda önemli artış oldu. Dün toplam 484 olan iyileşen hasta sayımız bugün 786'ya ulaştı. Virüs gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım.
SAĞLIK BAKANLIĞI CANLI VE GÜNCEL CORONA TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük vaka sayısını paylaştı. 4 Nisan vaka sayısını sosyal medya hesabından duyuran Koca, şu ifadeleri kullandı;
Bugüne kadar yapılan 161.380 testin %12,18'i son 24 saat içinde gerçekleşti. İyileşen hasta sayımızda önemli artış oldu. Dün toplam 484 olan iyileşen hasta sayımız bugün 786'ya ulaştı. Virüs gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım.
Sağlık Bakanlığı 3 Nisan corona virüsü tablosunda hayatını kaybeden 69, iyileşen sayısı ise 484 kişi olarak yer aldı. Öte yandan toplan test sayısı 141 bin 716 olarak kayıtlara geçti. Sağlık Bakanı Koca, "Büyüklerimizi uyarıyorum, evden çıkmayın." dedi. Sağlık Bakanı Koca, "Bilim Kurulumuz salgının riskle seyrettiği yerlerde hareketliliği kısıtlayıcı daha sıkı tedbirler alınması yönünde kararlar aldı." açıklamasında bulundu.
Geldiğimiz noktada alınması gerekli yeni tedbirler var. Yayılımın hızını kesecek iki noktanın üzerinde duruyoruz. Gençlerimizin bizi anlayacağından emin olmak istiyorum. Bilim Kurulumuz salgının riskle seyrettiği yerlerde hareketliliği kısıtlayıcı daha sıkı tedbirler alınması yönünde kararlar aldı. Bunları detaylarıyla Cumhurbaşkanımıza sundum. Hastalığa karşı zafer elde etmenin yolu yayılmasını durdurmaktır. Sosyal hareketlilik azalmazsa başarıya ulaşamayız. Kendimizi riskten izole edelim.
Sağlık Bakanlığının Twitter'dan yaptığı bilgilendirmeye göre, corona virüsler bazen solunum sistemi, bazen de sindirim sistemi hastalıkları yapıyor, solunum sisteminde soğuk algınlığı belirtileri gösteren enfeksiyonlara ve zatürreye neden oluyor.
Bu hastalıklar çoğu insanda hafif seyrediyor. Fakat bazı corona virüsler ciddi hastalıklara yol açıyor. Bunların başında 2003 yılında Çin'de ortaya çıkan SARS virüsü ve 2012 yılında Suudi Arabistan'da ortaya çıkan MERS virüsü geliyor
Corona virüsler bazı hayvanlarda bulunup insanlara bulaşabiliyor. Virüsün insanlara bulaşması, virüsün mutasyonu veya hayvanlarla temas gibi birçok faktöre bağlı. Mesela MERS virüsünün develerden, SARS virüsünün misk kedilerinden bulaştığı biliniyor ancak yeni corona virüsün hangi hayvandan insanlara geçtiği henüz saptanmış değil.
Bilgilendirmeye göre, genel kanı virüslerin hasta kişinin öksürüğü veya hapşırığı sırasında ortaya çıkan damlacıklar aracılığıyla yayıldığı yönünde.
Yeni corona virüs enfeksiyon açısından risk altında bulunan kişiler hayvanlarla yakın temasta bulunanlar, hasta kişilerin aile üyeleri ve sağlık çalışanları. Hijyen kurallarına uyulması, hastalıktan korunma ve hastalığı bulaştırmamak açısından önemli.
Hijyen kuralları içinde öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burnun tek kullanımlık mendille kapatılması, mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanılması, ellerin sık sık su ve sabunla yıkanması, su ve sabun yoksa alkol içerikli el dezenfektanları kullanılması, hayvanlarla temastan sonra ellerin yıkanması, hayvansal ürünlerin tüketilmeden önce pişirilmesi ve kirli ellerle ağız, burun ve göze dokunulmaması yer alıyor.