Corona virüsü salgını nedeniyle vatandaşlar belli aralıklarla markete gidiyor ve gerekmedikçe evlerinden çıkmıyorlar. Hal böyle olunca evde kendi imkanları ve malzemeleri ile pide yapmak isteyenler internet üzerinden konu ile ilgili araştırma yapmaya başladı. On bir ayın sultanı mübarek ayın gelmesi ile birlikte bu ayın simgesi haline gelen Ramazan pidesi tarifi için "Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Buna göre; haberimizin içerisinden Ramazan pidesi tarifi, malzemeleri ve yapılışına ulaşabilirsiniz.
"Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı merak edilmeye başlandı. Corona virüsü salgını nedeniyle evlerinde kendi imkanları doğrultusunda pide yapmak isteyenlerin sayısı giderek artıyor. Araştırmalar sürerken en kolay, pratik ve doyurucu tarifler aranıyor. Buna göre; haberimizin içerisinden detaylı olarak Ramazan pidesi tarifinine ulaşabilirsiniz.
RAMAZAN PİDESİ MALZEMELERİ
ÜZERİ İÇİN;
EVDE RAMAZAN PİDESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Mayayı aktif hale getirmek için ilk olarak derin bir kaba maya, süt ve şeker alınır. Maya eriyene kadar yaklaşık 10 dakika malzemeler bekletilir. Ardından diğer malzemeler ilave edilir. Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Elinize yapışmayacak bir kıvam elde ettikten sonra pide hamurunun 40 dakika mayalanması beklenir. Hamur parçalara ayrılır. Tezgaha un serpilir ve her parçaya el yardımıyla ya da merdaneyle şekil verilir. Açtığımız hamur güzelce yağladığınız tepsiye yerleştirilir.
Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlara sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verilir. Bu işlemi yaparken pişerken şekillerin kaybolmaması için sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırmalısınız. Şekil verdikten sonra hamurun mayalanması için yarım saat daha bekletilir. Üzerine bolca çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Ev yapımı Ramazan pidesi hazır.
Afiyet olsun…