Mübarek Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar '' Bugün ne pişirsem?'' sorusuna yanıt arıyor. Ramazan ayında hem sağlıklı hem lezzetli iftar menüsü hazırlamak oldukça kolay. Uzmanlar Ramazan ayında sağlıklı yemeklerin tüketilmesi ve bol sıvı alınması gerektiği konusunda uyarıyor. Bugün mübarek oruç ibadetinin dokuzuncu gününde sevdikleri ve aileleri ile iftar sofrasını paylaşmak isteyenler sabah saatlerinden mutfakta hazırlıklara başladı. Bugünün en sağlıklı ve lezzetli menüsünü yapmak için "Bugün ne pişirsem?", "İftara ne pişirsem?" gibi sorulara yanıt aranıyor. Eğer iftar yemeği olarak ne pişireceğinize henüz karar vermediyseniz işte sizler için hazırladığımız Ramazan ayı 9.gün iftar menüsü
Ramazan ayı 9.gün iftar menüsü yoğun bir şekilde araştırılıyor. Haberimizde, Ramazan'ın 9. günü için yapabileceğiniz birbirinden lezzetli iftar menüleri ve yemekleri bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Bugün ne pişirsem? İftara ne pişirsem?
Malzemeleri
5 adet domates
2 yemek kaşığı un
Bir yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı l et suyu
2 çay bardağı sıcak süt
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yağı tavada eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar tereyağında kavurun. Rendelenmiş domatesleri kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine et suyunu ilave edin. 2 çay bardağı sıcak sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Çorbayı kaynayana kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blender'dan geçirin. Çorbayı, servis edin.
Malzemeleri
2 adet yufka
400g tavuk göğsü
400g tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz)
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
1 adet patlıcan
Pulbiber
Kekik
Karabiber
Tuz
Beşamel sos için:
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin. Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.
Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçapı ilave edin. Kapağını kapatarak 4-5dk kadar pişmeye bırakın.
Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin. Baharatları da ekleyerek 3-4dk daha pişirin. Tavuklar da artık pişmiş olmalılar. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
Küçük bir kaseye 4'e böldüğünüz yufkadan serin. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin. Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.
Malzemeleri
1,5 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı tereyağı
1/2 yemek kaşığı çamfıstığı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
Tereyağını tavada eritin. Çamfıstığını içine atarak kavurmaya başlayın. Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın. Kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun. Şerbeti için; suyu, şekeri ve sütü küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. İrmik kavrulduktan sonra şerbet karışımını tavaya aktarın. Şerbetin etkisiyle fokurdamaya başlayan irmiği karıştırın. Helvayı 10 dakika daha pişirin.