Oruç ibadetinin beşinci gününde iftar menüsü vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Ramazan ayının 5.gününde "Bugün ne pişirsem?", "İftara ne pişirsem?" gibi soruların yanıtları aranıyor. İftar sofralarına hazırlıklı olmak isteyenlerin yakından takip ettiği bu konu güncel olarak merak ediliyor. Hafif bir çorba ile yemeklere başlanılması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Buna göre; bugün ne pişirsem? İftara ne pişirsem? Ramazan ayı 5.gün iftar menüsü!
Ramazan ayının 5.gün iftar menüsünde; mantar çorbası, ev yapımı lahmacun ve tatlı olarak da güllaç yer alıyor.
Bugün ne pişirsem? İftara ne pişirsem?
MANTAR ÇORBASI MALZEMELER
MANTAR ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Tencerenin dibine tereyağı koyun Eriyince un ekleyip kavurun. Unun rengi kahverengiye dönünce çok küçük doğranan mantarları tencereye bırakın. Soğuk suyu ve sütü ekleyin. Bu aşamada kaynayana kadar hep karıştırılması önemlidir. Ardından tuzu atın. Bir iki taşım kaynayınca tencereyi ocaktan alın. Üzerine serptiğiniz bir tutam dereotu ile servis edin.
LAHMACUN HAMURU İÇİN MALZEMELER
LAHMACUNUN İÇİ İÇİN MALZEMELER
EV YAPIMI LAHMACUNUN HAMURUNUN HAZIRLANIŞI
Toz şeker ve tuzu bir yoğurma kabına koyup instant mayayı ekleyin ve bir iki dakika bekleyin. Kıvama gelene kadar üzerine tam buğday ve normal beyaz un ekleyin. Hamur kıvama geldikten sonra hamurun üzerini sarın. Hamurunuz hazır olduktan sonra avuç içi boyutunda parçalar koparın ve kenara alın.
LAHMACUNUN İÇİNİN HAZIRLANIŞI
Soğanları birkaç parçaya bölün ve robottan geçirin. Domateslerin kabuklarını soyun ve onları da robottan geçirin. Robottan geçirdiğiniz bu karışımı bir kaba alın. Maydanozu ince ince kıyın ve kaba ekleyin. Domates ve biber salçalarını kaba ekleyin.
Kaba son olarak baharatlarınızı ekleyin ve iyice karıştırın. Düz bir zemine biraz un serpin ve hazırladığınız hamur parçalarını bir merdane yardımı ile açın. Bir köşede hazırladığınız lahmacun içini hamurun iç kısımlarına nazikçe yayın.
Fırınınızı önceden 230 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Lahmacunlarınızı bir yağlı kâğıdın üzerine yerleştirin ve tepsinizi önceden ısıttığınız fırının içine koyun. Ortalama olarak 10 dakika sonra lahmacununuz hazır demektir. Lahmacununuz hazır olunca diğer lahmacunu fırına atın. Afiyet olsun...
GÜLLAÇ İÇİN MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN
GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?
Süt ve şekeri tencerede ısıtın. Şekerler tamamen eriyene kadar pişirme işlemene devam edin. Ardından oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Süt çok kaynar olursa tatlınız hamur olabilir.
Parlak kısmı üste gelecek şekilde güllaç yapraklarını dizin. Her kata ıslanacak şekilde sütlü karışımdan dökün. Kata geldiğinizde arasına ceviz serpiştirin. Ardından diğer 5 yaprak için aynı sütle ıslatma yöntemini kullanın.
Kalan sütten 1 bardağı ayırın. İçerisine gül suyunu döküp karıştırdıktan sonra güllacın üzerinde gezdirin. 2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra arzunuza göre süsleyip servis edebilirsiniz.