Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte iftar menüsü araştırmaları internet üzerinden devam ediyor. Ramazan ayının 3.gününde "Bugün ne pişirsem?" araştırması yapanların sayısı özellikle akşam saatlerine doğru artacak. Hem sağlıklı hem doyurucu hem besleyici yiyeceklerin sofralarda yer alması özellikle uzmanlar tarafından altı çizilen bir konu olarak kabul ediliyor. Buna göre; haberimizin içerisinden; sağlıklı iftar menüsü nasıl hazırlanır? Bugün ne pişirsem? gibi soruların yanıtlarına ulaşabilir, sevdiklerinize keyifli iftar sofraları hazırlayabilirsiniz.
İşte Ramazan ayı 3.gün iftar menüsü önerileri...
EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Kırmızı mercimeği ovarak yıkadıktan sonra, yemeklik doğranmış soğan ile margarinde kavurun. 4 su bardağı su ilave ederek, kaynamaya bırakın. Ayrı bir tencerede unu çok az tereyağında kavurup, içine salça, nane ve pul biberi ilave edin. Üzerine 1 su bardağı su daha ekleyin. Haşlanmış mercimek, pirinç ve tuzu ekleyip, birkaç dakika kısık ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.
KARNIYARIK TARİFİ
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı soyup, yıkayın ve iyice kurulayın. Daha sonra her taraflarını tuzlayıp, 15-20 dakika dinlendirin. Elinizle sıkıp iyice kurulayın. Yarım su bardağı sıvı yağı tavaya alıp, ısıtın ve patlıcanları çevirerek her taraflarını kızartın. Patlıcanları fırın kabına yerleştirin. Boylamasına ortalarından kesip, harcı yerleştirmek için genişletin. Harç için küp doğranmış soğan ve irice kıyılmış sarımsağı 2 çorba kaşığı sıvı yağda soteleyin. Kıyma ekleyip sotelemeye devam edin. Küp doğranmış domates, kıyılmış biber, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip bir-iki çevirin. Salça ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Harcı patlıcanların ortalarına pay edip, üzerilerine dilimlenmiş domates ve biber yerleştirin. Fırın kabına, tuz eklenmiş su ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
KARIŞIK SALATA TARİFİ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Bütün yeşillikleri ayrı kaplardaki sirkeli suda 15 dakika bekletin. Sudan geçirip, suyunu iyice süzdürün. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra elinizle iri parçalara ayırın ve geniş bir kaba alın. Karıştırıp sonra servis kabına boşaltın. Üzerine ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri yerleştirin ve tulum peynirini serpin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, balzamik sirke, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.